Amikor a főnök elhagyja az irodát
Címlap / Karrier / Amikor a főnök elhagyja az irodát

Amikor a főnök elhagyja az irodát

Forrás: Morpho
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Világszinten egyre inkább elfogadott gyakorlatnak számít, hogy a menedzserek munkaidejük több mint felét az irodán kívül töltik - derül ki a Regus legutóbbi felméréséből. 

Az év első felében nagy vihart kavart az a hír, amely szerint az egyik vezető technológiai vállalat vezérigazgatója megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy otthonról dolgozzanak. Az intézkedés célja az volt, hogy megelőzze a távmunkával való visszaéléseket. Ez a lépés jól tükrözi a vezetők tipikus aggodalmait a munkatársak ellenőrzésével kapcsolatban, de vajon követendő példát jelent-e?
  
Regus legfrissebb globális felmérése szerint hamarosan azok a munkavállalók lesznek kisebbségben, akik az irodai asztaluk mögött ülve dolgoznak. A 90 ország több mint 26 000 üzleti vezetőjének véleményén alapuló felmérés arra mutatott rá, hogy jelenleg a menedzserek 48 százaléka dolgozik távmunkában legalább a munkahét felében. A cégek 37 százaléka használ távmunkára szabott hatékonyságmérő és riportolás rendszereket, míg a távolról dolgozó menedzserek 43 százaléka kommunikál videohívásokon keresztül a csapatával.


 Egyes vezetők számára valóban gondot jelenthet az, hogy miként motiválják és irányítsák az alkalmazottakat a távolból. A Regus felmérése azonban azt mutatja, hogy a válaszadók 55 százaléka szerint a távmunkában dolgozók hatékony irányítása teljes mértékben megvalósítható, bár ez esetenként különleges felkészítést igényel. Az Aetna amerikai egészségbiztosító például képzéseket indított abból a célból, hogy a távolról dolgozók és vezetőik hatékonyabban alkalmazhassák a rugalmas munkavégzési módszereket. Az Aetna 35 000 alkalmazottjából 14 500 már nem az íróasztal mögött ülve végzi munkáját .

 Egyesek szerint a rugalmas munkavégzés újfajta kapcsolatot alakít ki a menedzserek és a csapattagok között: a megkérdezettek 39 százaléka gondolja úgy, hogy a távoli menedzsment segítséget nyújt a professzionálisabb kapcsolat fenntartásában. Annak ellenére, hogy a fiatal munkavállalók számára különösen fontos a rugalmasság, csak a megkérdezettek 37 százaléka gondolja úgy, hogy a kezdő alkalmazottak felelősségteljesebbé válnak a távolból végzett munkának köszönhetően.


Mark Dixon, a Regus vezérigazgatója a felmérésre reagálva hozzáteszi: „Nem nehéz belátni, hogy a rugalmas munkarend bevezetésével hosszú távon a vezetőség és az alkalmazottak is nyernek. Az általunk megkérdezett üzletemberek szerint a távoli menedzsment módszerek sikere elsősorban a bizalom és a felelősségtudat meglétén vagy hiányán múlik. Ha ez a két emberi kulcstényező a helyére kerül, az megmutatkozik nem csak a hatékonyságban, hanem a munkatársak hűségében és a működési költségek csökkenésében is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2325 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x