Önbizalom és a szépség
Címlap / Karrier / Önbizalom és a szépség

Önbizalom és a szépség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

A XXI. század rohanó világára a szépség hajszolása épp úgy jellemző, mint a fiatalsághoz való görcsös ragaszkodás, az elszemélytelenedés vagy éppen a túlfogyasztás. Az általános vélekedés szerint a szép nők egyúttal önbizalommal is csordultig tele vannak. Az én tapasztalatom szerint azonban ez az összefüggés nem ennyire egyértelmű. Mind szép és önbizalomhiányos, mind kevésbé szép, ám önbizalommal teli hölgy akad az ismerőseim között. Mielőtt felkutatnánk ennek a sztereotípiának az okait, külön hangsúlyoznom kell, hogy az emberiség létezése óta talán még soha nem volt ennyire fontos a külső megjelenés és a szépség, mint napjainkban. Ezzel párhuzamosan talán soha nem volt annyi boldogtalan, önbizalomhiánnyal küszködő nő, mint most.  

Véletlen egybeesés vagy ok-okozati kapcsolat? Vajon mi az összefüggés a külső tulajdonságok, az önbizalom és a boldogság között, illetve mit tehetünk elégedettségünk és magabiztosságunk növelésének érdekében!

Sokan vélik úgy, hogy a társadalom által szépnek ítélt hölgyek önbizalma a napi szinten tapasztalt csodálatból származik, amelyet a férfiak sugároznak feléjük. Tévúton jár, aki úgy gondolja, hogy a külső megerősítés hosszú távon megalapozott és tartós önbizalmat adhat a nőknek, ők ugyanis csakis akkor elégedettek magukkal teljes mértékben, ha a saját „szűrőjükön”, a saját minőségi kontrollukon jól szerepelnek.


Egy kutatás szerint, amikor belenézünk a tükörbe, nem azokra a testrészeinkre koncentrálunk, amelyekkel meg vagyunk elégedve, hanem épp ellenkezőleg: csak a hibáinkat keressük! „Karikásak a szemeim, túl nagy az orrom, hatalmas a hasam, vastag a combom”…és még sorolhatnám. Tehát hajlamosak a nők is a problémáikra fókuszálni, ezáltal a mások által nem látott szépséghibák is túlzott hangsúlyt kapnak.

Dicsérd magadat a tükörben!
Ha azonban minden reggel a tükörképünkkel találkozva találunk magunkon valami olyan testrészt, tulajdonságot, amit szeretünk magunkon, amit szépnek látunk, napi szinten is erősíthetjük az önbizalmunkat.

A magabiztosság megszépít?
Bizonyára már Te is találkoztál olyanokkal, akik nem kimondottan szépek, mégis magával ragadó tagjai egy bulinak, társasági programnak. Ha belépnek a terembe, mindenki felkapja rájuk a fejét. Akikkel a környezetük szívesen tölti az idejét, szívesen szerveznek velük programokat. Az, hogy valakit mennyire találunk vonzónak, nem csak a külső megjelenésétől, hanem a kisugárzásától is függ. A kisugárzás pedig jórészt önbizalomból fakad. Így az önbecsülésed helyreállításával szebbnek láthatod magad, sikeresebb lehetsz az élet minden területén, és boldogabb, teljesebb életet élhetsz.

A szépség minden?
A szépség azonban csak az egyik életterület a sok közül, ahol meg kell felelnünk a saját elvárásainknak. Akik a külső tulajdonságaikban próbálják megtalálni a boldogságot, általában sokkal elégedetlenebbek az életük más területeivel (karrier, párkapcsolat, család, gyerek stb.). A férfiak között van egy nem túlzottan hízelgő, mindenesetre igaz mondás, amikor egymás között beszélgetnek egy-egy dekoratív nőről: „Őt is unja valaki.” A megállapítás igazságtartalma jól igazolja, hogy a külső, üres szépség semmiképpen nem vonzó a férfiak számára hosszabb távon.

A tartós boldogság titka = ÖNBIZALOM
Az önbizalom tartós helyreállításával nem csupán a külsőnk felel majd meg az elvárásainknak, hanem az életünk minden területén elindulhatunk egy olyan úton, amely a kitűzött célunk felé visz. Az önbizalom nem a szépség függvénye, sokkal inkább egy életfelfogás, az élet hatékony megközelítése.

Önbecsülésünk állapota nagyban azon múlik, hogy képesek vagyunk-e olyan életet élni, amilyet szeretnénk, avagy a megvalósulatlan jövőbeni terveink miatt sikertelenségérzés uralja-e az életünket.

Ajánlom Önnek, hogy dolgozzon az önbizalmának helyreállításán, és ha elérte, akkor annak megtartásán. Ez egy folyamatos figyelmet igénylő tevékenység, amely sok odafigyelést igényel, de erre tudom azt a mondásomat idézni: “Ha önbizalom van, minden van.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3737 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x