Menjél egyetemre, mert csak így tudsz kitörni
hirdetés
Címlap / Karrier / Menjél egyetemre, mert csak így tudsz kitörni

Menjél egyetemre, mert csak így tudsz kitörni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Sokan keresnek arra a kérdésre választ, hogy a tudás fejlesztésébe történő beruházások hosszútávon valóban a leghatékonyabb eszközei-e a nemzet fejlődésének? 


Rendezvénynaptár
Miért aktuális a képzés kérdésköre?
A felsőoktatás finanszírozása ma nyitott kérdés az országban. A német mintára történő duális képzés alapjait is épp elkezdtük csak lerakni. Szívfájdító, amit a ma nyugdíjba készülő generáció oltott a gyermekeibe, „menjél egyetemre, mert csak így tudsz kitörni” – a valóban néha reménytelennek tűnő vidéki vagy lakótelepi létből.

Mi lett ennek az eredménye? Az, akinek ma nincs diplomája, rosszul érzi magát, olyan érzése van, mintha másodosztályú állampolgár lenne. Olyanok is tanulnak a felsőoktatásban, akiknek a képességei erre nem adnak alapot. Persze így rengeteg a csalódott gyermek és a munkanélküli.

Nagy vita folyik arról is, hogy a gyermekek pályaválasztása és egyáltalán a képességeik kibontakozása mikortól és milyen módon lesz az állam feladata is. Kifogyhatatlan témát ad az is, hogy a technológiai fejlődés üteme kikényszeríti az életfogytig tartó tanulást. Soha senki nem jelentheti ki, hogy tökéletesen ismeri a szakmáját, mivel míg azt kimondja, a világ máris annyit fejlődött, hogy csak győzze utolérni.

Kinek mi a dolga, ki mit finanszírozzon, hogyan tartsuk itthon a fiainkat, vagy hogyan hozzuk haza?

A KKVHÁZ Csúcstalálkozó sorozata 2015. január 22-én a somogyi megyeszékhelyre, Kaposvárra érkezik. A rendezvény házigazdája Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, társszervezője a Somogy Megyei Vállalakozói Központ Közalapítvány.

forrás


 
 
[ 1846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x