Nincs második első benyomás
Címlap / Karrier / Nincs második első benyomás

Nincs második első benyomás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A legtöbb embert az első benyomás befolyásolja, akármit is csinálsz később. Volt olyan kollégám, aki közölte, hogy amikor egy fiatal jelentkezővel találkozik, 4-5 perc beszélgetés után meg tudja mondani, hogy milyen lesz a pályafutása a következő 10 évben. Ha ez nem is válik be mindig, de az biztos, hogy az első pillanatok befolyásolják a további utadat.  

Amikor jelentkezel egy állásra az első benyomás nem akkor kezdődik, mikor eljutsz az interjúra.
Már az önéletrajzod formája, tartalma is árulkodik rólad.
Amikor telefonon felhívnak, újabb lépcsőfokon kell áthaladnod. Ha motyogsz, zavarban vagy, fogalmad sincs, hogy jelentkeztél egyáltalán, nem valószínű, hogy eljutsz a Nagy Találkozásig.

De a legfontosabb mégis az, amikor eljutsz az interjúig.
Ne feledd, a vállalat minden része vizsgáztathat téged. Ha a recepciósra rossz benyomást teszel, biztos lehetsz benne, hogy mikor kilépsz az ajtón, azonnal megbeszéli a kollégaival.


FIGYELJ AZ ELSŐ BENYOMÁSRA!

Néhány jó tanács, amivel elkerülheted a bukást. Legyél profi. Legyen meggyőző a megjelenésed, viselkedésed.

Mindig érkezz időben.

Az sem jó, ha korábban érkezel. Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a jelöltek fél órával előbb jöttek. Egyrészt valószínű, hogy még nem ér rá az interjúztató, de kellemetlen helyzetbe hozod. Inkább 10-20 perccel előbb érj oda, és várjál.
Ne késs el. Pontosan tervezd meg az utat, és hagyjál időt, ha bármi történne útközben. Dugóba keveredhetsz, leáll a metró. Vezérigazgatók és politikusak megengedhetik maguknak, hogy késsenek, hogy fontos embernek tűnjenek, bár tőlük sem udvarias.
De te nem engedheted meg magadnak.
Ha mégis akkora katasztrófa történt, hogy már látod, hogy nem érsz oda időben, akkor telefonálj, kérj elnézést, mondd el röviden a problémát, és meg fogják érteni.

A ruha teszi az embert.

Akár tetszik, akár nem, a többi ember az öltözködésedből is levonja a következtetést. Mindig öltözködj a vágyott állás, vállalat stílusának megfelelően.
Hogy mi a megfelelő? Egy bankban, vagy jogi irodában természetesen az öltöny, és a kosztüm. De egy mérnöki, vagy IT cégnél általában lazábban öltözködnek. Legyél elegáns, de mindig kényelmesen érezd magad.

Sokszor látom, hogy férfiak felveszik azt az öltönyt, amit életükben háromszor hordtak, az érettségin, esküvőn, és temetésen. Már rég kihízták, rosszul áll, de ami még fontosabb, rendkívül rosszul érzik magukat benne.

A nőknél nem most van itt az ideje, hogy egy évben egyszer magassarkú cipőt vegyenek fel.
A másik véglet, mikor tornacipőben, szakadt farmerben jelenik meg valaki
De a kettő között sok lehetőség van. Ha kétségeid vannak, akkor fodrásszal, öltözködési és smink tanácsadóval is tudlak segíteni.


Figyelj a kézfogásodra

Két nagyon rossz tapasztalatom van a kézfogásokkal. Az egyik a döglött hal, amikor semmi határozottságot, erőt nem mutat a kézfogás. A másik, ha széttörik a kezemet.
Ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos magadban, nyugodtan gyakorolj valakivel.

Beszélj érthetően, és hallgasd végig a másikat.

Nagyon fontos, hogy hangosan, de ne túl hangosan, érthetően és tömören beszélj. Várd meg a kérdés végét, gondold nyugodtan végig a választ, és figyelj, hogy tisztán és a másik fél számára világosan beszélj. Ha komolyan fel akarsz készülni egy interjúra, keress meg bátran.

Vigyázz! Nincs második első benyomás.


Az első 10 percben megalapozhatod a karriered.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3316 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x