Mi leszek, ha nagy leszek, avagy hogyan találjam meg álmaim...
Címlap / Karrier / Mi leszek, ha nagy leszek, avagy hogyan találjam meg álmaim állását?

Kurtán Klára

Mi leszek, ha nagy leszek, avagy hogyan találjam meg álmaim állását?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

A mai világban már nem elég, ha 18 évesen szakmát választunk. Életünk során többször is változtatnunk kell. Van, amikor csak munkahelyet, de sokszor szakmát, hívatást is. De sokszor nem könnyű kitalálni, merre is menjünk tovább. Sokszor felmerül a kérdés, mi is akarok lenni. Milyen állást, munkát keressek? Melyik ajtót válasszam?  


Rendezvénynaptár
Sokszor látom, hogy a klienseimnek fogalma sincs arról, valójában milyen állást is szeretnének. Sokszor hallom azt, hogy ezt már nem akarom csinálni. Valami mást szeretnék. Vagy, hogy olyan munkát szeretnék, ahol emberekkel tudok foglalkozni, nem kell emberekkel foglalkozni.
Így aztán nehéz jó pályázatokat írni, de megtalálni a nekem való pályázatokat is.

Természetesen mindenkinek, vagy majdnem mindenkinek van egy álomállás a fejében, és ez nem baj. De tudnunk kell, mi az álom, és mi a realitás.

Bár meglepődnétek, hányszor derül ki, hogy az álom nem is annyira álom.


Pár évvel ezelőtt egy gyár megszüntetésénél segítettem az elbocsátott dolgozóknak új állást találni. Az egyik álláskereső tréningen egy résztvevőnek a kertészkedés volt a vágya. Már nyugdíjas volt, és volt is egy kis földje, amit a végkielégítésből bővíteni tudott. Rábeszéltem, hogy mostantól foglalkozzon ezzel teljes erőbevetéssel, és találja ki, hogy milyen különleges zöldségeket tud termeszteni, amire kereslet is van.

Legtöbbünknek nincs ilyen nagy álma, csak valami homályos terv.

Ezért érdemes megnézni, milyen lehetőségeink és vágyaink vannak rövid és hosszútávon.

• Álomállás, Pl. búvárközpontot nyitni a Bahamákon.

Hát ez bizony elég nagy álom, kicsi is az esély rá, de nem baj, ha elképzeljük.

• Reális álomállás

Itt már figyelembe vesszük, hogy milyen képességeink, képzettségünk van. Marketinges ismerősömnek az a vágya, hogy egy olyan cégnek dolgozhasson, ami a környezetvédelemben működik, és ahol nagy mozgástere van, hogy a legjobban megismertesse a céljaikat.

• Optimális állás

Ez az az állás, amire érdemes céloznunk. Ezért a munkahelyért már érdemes komoly munkát befektetni, jó önéletrajzot írni, alaposan felkészülni.
Itt kell eldönteni, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Legalábbis, mi leszek a következő 5-10 évben.

• Muszájállás

Bizony, van, amikor meg kell alkudni. Amikor annyira kell a pénz, hogy már bármit elvállalunk. De a tapasztalatom az, hogy legtöbbször könnyebb egy optimális állást találni, mint egy muszáj állást. Hiába jelentkezel eladónak ügyintézői tapasztalattal nem fognak felvenni.

Sokkal jobb taktika, ha kitűzöd a célokat, és szorgalmasan, lépésről, lépésre felkészülsz.


Fontos, hogy megtaláld azokat a célokat, amiket érdemes megcélozni. Ahol a képességeidre, tapasztalataidra szükség van, és ahol a saját céljaidat is megtalálhatod.

 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8044 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x