Karácsony = elhízás?
hirdetés
Címlap / Kint és Bent / Karácsony = elhízás?

Lévai Andrea

Karácsony = elhízás?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-25

Bizony lehet enni süteményeket, karácsonykor is. Ám nagyon fontos, hogy mivel édesítjük kedvenc desszertjeinket. Te még mindig fehér cukorral készíted a sütiket? Nagy hiba. De miért is nem jó a fehér cukor? Mert nagyon egészségtelen, hiszen savasít, hizlal és a szervezeted számára értéktelen. Rengeteg betegség és tünet visszavezethető a túlzott cukorfogyasztásra. Például cukorbetegség, migrén, reuma, savtúltengés, depresszió, a candida gomba és a cellulitisz. 


Rendezvénynaptár
Melyik cukor a jó? Egyáltalán, van olyan, hogy „jó cukor”?
Igen, van olyan, méghozzá a 100% növényiek közül, a nyírfacukor, kókuszcukor, eritrit, stevia, büntetlenül fogyasztható. A nyírfacukor például kizárólag fa alapanyagból készül. Azonban sokszor gazdasági okokból kukoricaháncsból készítik a nyírfacukrot, ezért fontos, hogy megbízható helyről szerezd be.


A nyírfacukor jellemzői:
  • 100%-ban fa alapanyagú
  • 100%-ban természetes, adalékanyagmentes
  • laktóz, gluténmentes
  • 7-es glikémiás index
  • nem vált ki inzulinválaszt a szervezetből
  • 40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz mint a kristálycukor, étvágycsökkentő hatású
Felhasználási lehetősége:
  • gyakorlatilag ugyanúgy használhatod, mint a megszokott kristálycukrot:
  • süteménybe, befőzéshez
  • főzéshez, italokhoz
  • egyedül az élesztővel készült tészták készítéséhez nem jó.
Kiknek ajánlott a nyírfacukor (más néven xylit)?
  • akik az egészségüket meg akarják óvni
  • paleolit táplálkozás követőinek
  • fogszuvasodás ellen
  • cukorbetegeknek
  • ÖSSZEFOGLALVA MINDENKINEK
Mivel édesítsd a kávéd?
Sokan nem tudják, mivel édesíthetnék a kávéjukat. Amit én ajánlok: kókuszcukor (ha szereted az enyhén karamellás ízvilágot), nyírfacukor (nincs mellékíze, olyan mint a fehér cukor) stevia (van erős, sokak számára kellemetlen mellékíze), eritrit (szigorú diétánál ezt ajánlom, különböző növényekből készül, nincs mellékíze, ez az én személyes kedvencem).


TÉVEDÉSEK avagy öntsünk tiszta vizet a pohárba

A barna cukor jobb mint a fehér?
Sajnos nem. Sokan úgy gondolják, hogy a barna cukor valamilyen természetesebb formája a cukornak. A barna cukor gyártása csupán a legutolsó fázisban tér el a fehér cukorétól. Ugye egyértelmű, hogy kerülni kell nagy ívben, a barna cukrot.

Fruktóz-Fruktóz-szirup egészséges?
Az élelmiszeripar különösen kedveli, ezt találhatod az üdítőitalokban, a kekszekben, a fagylaltban, de még a virsliben vagy a mirelit pizzatésztában - és sajnos a mézek egy részében is. Kerüld el messzire.

Szőlőcukor
Leginkább sportolóknak szokták ajánlani fogyasztását, mivel már a nyálban lebomlik, és gyorsan felpörgeti a szervezetet. Pont emiatt igen káros is, hiszen pillanatok alatt emeli meg a vércukorszintet, ami nagy teher az inzulinháztartás számára.

Méz
Technikailag ez is cukor, ám teljesen természetes. Bár édesebb a cukornál, lassabban szívódik fel, glikémiás indexe fajtától függően fele a cukorénak. A natúr méz rengeteg tápanyagot tartalmaz, enzimjei egyedülálló táplálékká teszik. Hő hatására viszont az enzimek - valamint a tápanyagok egy része - elbomlanak, így nyersen hasznos igazán. 

Táblázatos segítség



Köszönöm, hogy elolvastad a cikket és egyúttal szeretettel meghívlak karácsonyi adventi játékunkra! Kattints ide, és egy meglepetéssel, valamint több garantált ajándékkal is kedveskedek Neked:
  1. Karácsonyi e-szakácskönyvet (különleges desszertreceptek és ünnepi ételek) küldök
  2. Kreatív karácsony e-könyvet (jobbnál jobb, saját készítésű ajándéktippek, leírással) is adok
  3.  
Kattints ide a nyereményjátékhoz!
http://ps.andio.biz/remote_sub.php?a=gbk&b=adventi-jatek


 
 
[ 987 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x