Hegykőn, az élmények tornácán
Címlap / Kint és Bent / Hegykőn, az élmények tornácán

Hegykőn, az élmények tornácán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Magyarországon fellelhető színvonalas vendéglátó és szállodai szolgáltatók egyik ékes példája a hegykői Tornácos Panzió és Étterem. Egy jól átgondolt, és apránként egymásra épített pihenő-komplexum az, ami 1996-tól kezdve alakul itt a Hospely család munkája nyomán. Évről évre növekvő, mára 40 főre nőtt munkatársi csapattal a háttérben, a környék egyik legjelentősebb idegenforgalmi szolgáltatójává vált. 

A Tornácos Ház gyönyörű természeti környezetben, a Fertő tó közvetlen szomszédságában, a Fertő Hanság Nemzeti Park szívében várja a pihenni, kikapcsolódni, sportolni vágyókat.
 
 



 
Elsőként a Védnöki Táblával kitüntetett Tornácos Étterem készült el, ahol az ízlésesen berendezett falak között a tájra jellemző gasztronómiai értékek várják a vendégeket. Az Étterem fő specialitása a szürkemarha húsából készült finomságok. A hungaricumként számon tartott fajta, garantáltan „tiszta forrásból”, a szomszédos Fertő – Hanság Nemzeti Parkból kerül a konyhára. A szürkemarha hagyományos magyar ételeink valódi alapanyaga.


  
 

Ízvilága, a lassú felnevelésnek és a legeltetésének köszönhetően gazdagabb a többi marhahúsnál.
Az étterem méretei ellenére - amely 190 fő, a nyári időszakban 250 fő befogadására is alkalmas - több különböző helyszínének köszönhetően családias és bensőséges hangulatot áraszt.

 
 
 




Kóstolja meg otthonában is éttermünk finomságait…
 


 
 
 
 
Párolt szürkemarha java, vadas mártással és házi zsemlegombóccal tálalva:
(elkészítés és hozzávalók 4 fő részére)

A szürkemarha javából és a zöldségekből hagyományos, gazdag húslevest készítünk.
A mártáshoz a levesben megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét átpasszírozzuk. Cukrot karamellizálunk, melyet mustárral ízesítünk, majd a passzírozott zöldségekkel felengedjük. Ízesítjük egy csipet őrölt tárkonnyal, sóval, fehérborssal, egy kevés friss citromlével pedig megadjuk a kellő savasságot. Összeforralás után tejfölös habarással készre sűrítjük.
A zsemlegombóchoz a kockára vágott zsemléket megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajban pirított vöröshagymát, tojást, tört fokhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, őrölt borsot és morzsolt majoránnát. Liszttel összefogatva elkeverjük, majd ökölnyi gombócokat formázunk. A megformázott gombócokat 40 perc alatt vízgőzben készre pároljuk.
A levesben megfőtt szürkemarhahúst ízléses vékony szeletekre szelve, a kész mártással és gombóccal együtt tálaljuk, végső ízesítésül kevés tejfölt kínálunk hozzá.

(ÜZENET KONYHÁNKBÓL: LEGJOBB HEGYKŐI ZÖLDSÉGEKBŐL KÉSZÍTVE!)
Párolt marha (leveshez és részben a mártáshoz):
• 1 kg szürkemarha hús (lehetőség szerint comb)
• só
• bors
• 10 dkg sárgarépa (hegykői)
• 10 dkg fehérrépa (hegykői)
• 5 dkg zeller (hegykői)
• 5 dkg karalábé (hegykői)
• 1 fokhagyma
• ½ babérlevél

Zsemlegombóc (kb. 8 gombóc, 4 személyre):
• 4 zsemle
• 2 evőkanál liszt
• 2 tojás
• 3 evőkanál olaj
• ½ vöröshagyma
• só
• bors
• 1 db petrezselyem
• 1 dl tej

Vadas mártás:
• A levesben megfőtt zöldségek…
• 1 db petrezselyem
• 1 fej vöröshagyma
• 2 ek. mustár
• só
• fehérbors
• tárkony
• ½ citrom
• 1 ek. cukor
• 1 ek. liszt
• 2 ek. olaj
• 1 dl tejföl

Az egészséges gasztronómiai élvezetek után kihagyhatatlan a testi – lelki felüdülés.
Mára a Tornácos szolgáltatásainak egyik legvonzóbb eleme a wellness udvar, amelyben a különféle szaunák mellett élményfürdő, teabár, fitness terem és egy gyönyörű pihenőudvar várja vendégeit.
Mindenütt tisztaság, kényelem, és sok apró figyelmesség: kényeztető szolgáltatások; fodrász, kozmetika, masszázs, békés pihenőszigetek.
 
 
 
  
Induljon útnak, élvezze a személyes törődést, érezze otthon magát és merüljön el az élmények tornácán!

H-9437, Hegykő, Kossuth L. u. 74-78.
Tel: +36-99 540 200
e-mail: info@tornacos.hu
www.tornacos.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 1880 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x