Hatékony gyógymód a pikkelysömörben szenvedőknek
Címlap / Kultúra / Hatékony gyógymód a pikkelysömörben szenvedőknek

>

Hatékony gyógymód a pikkelysömörben szenvedőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

A pikkelysömör a népesség jelentős részét érintő megbetegedés, mely szinte bizonyosan mindenkinek a környezetében előfordul, így fontos, hogy arról minél többen informáltak legyenek. A betegségben szenvedőknek az életminőségét igen nagymértékben rontja.  

A pikkelysömör, orvosi nyelven psoriasis a bőrt, körmöket, nagyon ritkán nyálkahártyát érintő bőrbetegség. Magyarországon 140-200 ezerre tehető a betegségben manifeszt módon vagy látensen érintettek száma. A betegség nem gyógyítható, a kezelés igazi célja a tünetmentesítés. A kenőcsös ráhatás, a fényterápia, alkalmanként a gyógyszerezés segíthet, de tudni kell, hogy a kezelések gyakran időigényesek, intézményhez kötöttek.

Tekintettel arra, hogy még mindig nagyon sok a későn, már csak igen elhanyagolt állapotban orvoshoz kerülő beteg, a psoriasis nap egyik fő célja a tünetmentesítés lehetőségének minél szélesebb körben való kommunikálása.

Áttörést jelenthet a biológiai válaszmódosító szerek használata. Ez a két-három éve elérhető gyógymód lehetővé teszi a betegség tüneteinek kialakulásában kulcsfontosságú szerepet játszó molekulák célzott gátlását. A beteg által önmagának szúrt injekció, vagy 6-8 hetente adott infúzió hatására a javulás már néhány nap múlva észlelhető, a bőr kitisztul, az ízületi panaszok megszűnnek.

Ez a lehetőség alapjaiban változtatja meg a kezelési stratégiákat. A terápia már Magyarországon is elérhető, alkalmazására egyelőre csak kijelölt egyetemi klinikákon és psoriasis centrumokban van mód és lehetőség.

A betegség és új kezelésmódjának megismertetése érdekében a orvos – beteg konferenciát rendez a Magyar Dermatológiai Társaság,  a Magyar Psoriasis Alapítvány, és a Psoriasisos Betegek Egyesülete a PSORIASIS Világnap keretében
 
Időpont: 2007. október 27., szombat, 10-13 óra között
Helyszín: Semmelweis Egyetem Bőrklinika tanterem: Bp., VIII., Mária u. 41. (Bejárat a Mária utca -Üllői út sarok közelében, a kertkapun át).

A konferencia idején a klinikán tanácsadást nyújtanak a szakorvosok, többek között az új terápiáról, és a Harkányban igénybe vehető gyógyvizes kúráról.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2617 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x