Sörre sör? Meggyötör?
hirdetés
Címlap / Kultúra / Sörre sör? Meggyötör?

>

Sörre sör? Meggyötör?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Napi egy üveggel egészség megőrzésünkben is fontos szerepet játszik, ám ha elvetjük a sulykot, könnyen nagyivóvá tehet minket. A sör. 


Rendezvénynaptár

Miért sörözzünk?
A sör kedvező hatású lehet az egészség szempontjából: tágítja az ereket, kiváló a szívinfarktus ellen, és megelőzi az agyi érkatasztrófák kialakulását - olvashatjuk a Magyar Sörgyártók Szövetségének honlapján.

Talán kevéssé ismert, hogy a sör alkalmas méregtelenítésre is, hiszen átöblíti a veséket, és egyúttal jelentős káliumforrás. Ráadásul a sörben lévő poliszacharidok, sokmolekulájú cukrok, gyorsan felszívódnak, ezért a sör alapos energia-utánpótlás is egyúttal.

Napi egy üveg sör, ami kb. 30 gr alkoholt tartalmaz, tehát mindenképpen egészségmegőrző hatással bír. Ennél nagyobb mennyiség azonban gondokat okozhat!

Tudni szeretnél mindent a sörről?>>

Nagyivók, óvatosan!
Az amerikai Betegségellenőrző és Megelőző Központ (CDC) szakemberei 18 amerikai államra kiterjedő felmérésük alapján arra jutottak, hogy a nagy tivornyázók főleg a sört szeretik.

A CDC munkatársai 14,000 kicsapongó ivót vizsgáltak. Kicsapongó ivászat („binge drinking”) alatt 5 egység alkohol egymás utáni elfogyasztását értik. A szakemberek azt találták, hogy az ilyen nagyivók 74 százaléka kizárólag vagy főleg sört fogyasztott legutóbbi alkoholos akciója során. A kicsapongó ivók toplistáját a behörpintett italok között így a sör vezeti 67 százalékkal, majd jönnek az égetett szeszek és likőrök 22 százalékkal végül a borok és az ízesített, kevert italok 11 százalékkal.

„Ez az a típusú ivás, ami a legtöbb halálhoz és másodlagos problémához vezet, valódi fájdalmat okoz és nem csak az ivót, hanem a társadalmat is költségekkel terheli” – tette hozzá a szakember.

Forrás: www.medipress.hu
 
 
[ 3865 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x