A férfi lélek: Mitől lesz szexisten és bálvány?
Címlap / Kultúra / A férfi lélek: Mitől lesz szexisten és bálvány?

>

A férfi lélek: Mitől lesz szexisten és bálvány?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az őrület forrása, az eksztatikus szerető. Bolondulnak érte a nők, mágnásként vonzza őket, de csak drámát és konfliktust teremt végletekbe nyúló személyiségével. Mit akar ezzel elérni? Pasi-hiszti a szenvedélyestől. Indokok és megoldások. 

A sorozatról
A sorozat célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. A befejező a részben (9.) arról lesz szó, hogy milyenek is azok a férfiak, akikben Dionüszosz – a bor és mámor istene - dominál.

Az előző részekben Zeusz, Poszeidón és Hádész került bemutatásra, mindhárman az apák generációjába tartoznak. A sorozat utolsó részében a fiúk generációjának képviselőjével, Dionüszosz tulajdonságaival, személyiségjegyeivel ismerkedhetünk meg. A második generációra jellemző, hogy nem uralkodtak birodalmak felett, nevük mégis bizonyos helyekhez, helyzetekhez kapcsolódik.

Eredete
Zeusz és a halandó Szemelé, a thébai királylány gyermeke. A féltékeny Héra mesterkedése következtében Zeusz villámai megölték Szemelét, de az utolsó pillanatban Zeusz a magzatot saját combjába varrta. Születése után anyja lánytestvéréhez és annak férjéhez került, de Héra továbbra is pusztulására tört. Zeusz mentette meg, aki kossá változtatva a nimfákhoz vitte Nisza szent hegyére. A nimfák nevelték fel egy barlangban. Nevelője, Szilénusz tanította a természet szeretetére és a bortermelés rejtelmeire.

Az archetípus jellemzői
Rendkívül erőteljes pozitív és negatív tulajdonságokkal rendelkezik. Legjellemzőbbek rá a földöntúli élmények, melyek lelki és társadalmi konfliktushelyzeteket teremtenek. Az a típus jelenik meg legtöbb misztikus férfiban és egyben a gyilkosokban is. A két véglet között olyan férfiakban is jelentkezik, akik az eksztatikus élmények megélésére törekednek, valamint ellentmondásos élmények érnek.

A földi Dionüszosz
Ellentétek és végletek jellemzik. Férfitársai sok feminin vonást vélnek felfedezni benne. A nők felettébb vonzónak és elbűvölőnek tartják. Szeret szórakozni, dorbézolni, nehezen illeszkedik az átlagos életbe.

A nőkkel való kapcsolata
A férfit - csakúgy, mint az Istent – körülrajongják a nők. Az anyáskodó nők a sebezhető férfit látják benne, függetlenül korától a nőket gondoskodásra ösztönzi, mert gyerekkori érzelmi sérülései gyámolításra ösztönzi a nőket. Érzékisége és a szépség iránti fogékonysága csak fokozzák a nők rajongását. Szeretőinek olyan élményt tud nyújtani, amilyet előtte még nem éltek át, ezek a nők szexuálisan függővé válnak tőle. Őszintén kedveli a nőket, abban az esetben is, ha csak barátságról van szó – gyermekkorától vannak lány barátai, akikkel meg is osztja titkait és közös az érdeklődési körük. Ritka mély barátságokat tud kialakítani, amire legtöbb férfi nem képes.

Szexualitása
Mivel nagyon érzéki, erotikus természetét könnyű előcsalogatni. Szexualitásának megélésébe legalább annyi energiát fektet, mint más típusú férfiak a karrierépítésbe. Képes megélni eksztatikus élményt akkor is, ha lelkileg nem kötődik a partneréhez – az így eltöltött idő teljesen személytelen marad számára. Őszintén tud ragaszkodni egyszerre több nőhöz is. Nem a nő megszerzése fontos számára, hanem maga a szexuális élmény.

Házassága
Egy hagyományos értékrenddel rendelkező nő számára nem ő az ideális partner. Nem várható el tőle, hogy biztosítja a család anyagi hátterét. Nemcsak pénzügyileg, érzelmileg is kiszámíthatatlan. A gond ott kezdődik, ha egy nő beleszeret, és azt várja tőle, hogy változzon meg, legyen rendes családapa, kiszámítható, nyújtson biztonságot. Mivel Dionüszosz a pillanatnak él, a hosszútávú elkötelezettség távol áll tőle. Hiába köt házasságot, nem lesz monogám, ennek ellenére mégis próbálkozik vele.

Kapcsolata férfiakkal
Férfi társaival összehasonlítva nagyon kilóg a sorból. Individualista természete miatt csapnivaló csapatjátékos, ezért nem igazán talál magára sportjátékokban, vagy a tőzsdén. Nem hajtja a versenyszellem, mely általában jellemző a férfiakra. Ennek ellenére sok barátja van, különösen a Hermész típussal képes tartalmas beszélgetést folytatni.

HarmoNet tipp: Hermész >>
Héphaisztosz azért barátkozik vele, mert képes meglátni művei szépségét.

Dionüszosz, az apa
Mivel maga is tulajdonképpen egy nagy gyerek, mások gyerekeivel remekül bánik. A sajátjaival viszont nem egészen ez a helyzet. Igaz, hogy hihetetlenül izgalmas tud lenni, de könnyen okoz csalódást, nem tartja meg ígéretét. Jellemző, hogy komolyan meg szeretne tenni valamit, de hamarosan meggondolja magát, így gyermekei nem nagyon bíznak meg benne. Vérmérséklete miatt soha nem lesz hagyományos apa.

Pszichés zavarok
Az archetípus erős befolyása nagy károkat tud okozni. Viszont abban az esetben, ha kiegyensúlyozott és egészséges az egoja, valamelyest meg tudja fékezni a dionüszoszi hatást – ebben az esetben képes uralkodni afelett, hogy mikor, hogyan, kivel éli meg. A zavarok oka a hagyományos társadalmi megítélés is lehet, hiszen kíméletlenül elítéli viselkedését. Ennek következménye alacsony önértékelés vagy a vágyak elnyomása, mely nem sok jóra vezet. 

A fejlődés útjai
Mivel archetípusa összetett, így sokkal bonyolultabb feladatok várnak rá, ha a fejlődés útjára szeretne lépni. Először is meg kell tanulnia kívülről szemlélni önmagát. Majd szembe kell néznie a tudattalannal. Végül meg kell próbálnia a személyes kapcsolatokban lelhető örömök felfedezését, mely nagyobb élményt nyújt, mint a személytelen extázis.

HarmoNet tipp: A Benned élő isten >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8231 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x