Silo Üzenete az Andokban - Punta de Vacas története
Címlap / Kultúra / Silo Üzenete az Andokban - Punta de Vacas története

>

Silo Üzenete az Andokban - Punta de Vacas története

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Silo Üzenete ihlette azt a törekvést, hogy parkokat hozzunk létre a lelki-szellemi inspirációt keresők számára. Ezek a parkok teret adnak a zavartalan elmélkedésnek, találkozóknak, véleménycseréknek, előadásoknak, elmélyült tanulmányoknak, valamint a különböző kultúrák és vallások találkozásának. 

Az Argentínában található Punta de Vacas-i történelmi park nem egyetlen régióhoz kapcsolódik, hanem az egész világ számára épült, hogy oda mindenhonnan érkezzenek látogatók és zarándokok. Ezt a parkot 2007 májusában avattuk fel, közel hatezer ember részvételével, akik a világ számos pontjáról érkeztek. 

A parkok mindenki számára nyitottak. A „Parkok világszerte” projekt célja az is, hogy a Föld különböző pontjain segítse az emberek, a nemzetek és a vallások közötti kommunikációt és megértést támogató tapasztalatokat. E világméretű terv célkitűzése, hogy e parkok az emberiség és a Föld emberivé tételének világítótornyaivá váljanak. Szeretnénk, ha a jövőben ezekre az építményekre úgy tekintenének, mint a világ „csodáira”, nem elsősorban építészeti értékük miatt, hanem azért, mert az emberi szellem világítótornyaivá váltak.

A parkokban sok szimbólum található és a következő elemeket tartalmazzák: kapu, emléktábla, monolit, kút, csarnok és többfunkciós helyiség. Ezek közül kettőről tennék most említést... 

A csarnok
A félgömb alakú csarnok szándékosan nem tartalmaz díszítő elemet. Aki belép a csarnokba, más embereket vagy üres teret talál ott. Mindkettő segíti az elmélkedést és a belső tapasztalatot. Ez egy olyan tér, mely megfelelő hangulatot teremt a Silo Üzenetében leírt ceremóniákhoz, az Erővel való munkához és bármilyen egyéb elmélkedéshez, meditációhoz. Ősi, egyetemes alakjával segít kapcsolatot teremteni azzal a szentséggel, amely minden emberben ott lakozik, származásától és hitétől függetlenül. A csarnok négy bejárata a belső tapasztalat elérését lehetővé tevő négy utat szimbolizálja: az anyagot, az energiát, a tudatot és a formát.


A bejárat előtt álló falak szimbolizálják az akadályokat, amiket le kell küzdeni a tapasztalat eléréséhez. A csarnok tetején található kúp és a zászlórúd a felfelé, a magasba történő irányultságot jelképezi, és itt a zászlók által jelképezett szent tűz ég. Külső formája szinte minden kultúrából merít, mintegy összefoglalásként jelképez egy új, univerzális misztikát. Az épület így egy új spiritualitás megjelenésének szimbóluma.

A többfunkciós helyiség
Ez a többfunkciós helyiség számtalan tevékenységnek adhat otthont: ünnepeknek, eseményeknek, szemináriumoknak, elvonulásoknak, műhelyeknek, kulturális és művészeti rendezvényeknek, konferenciáknak. Bármikor rendelkezésre áll bármely magánszemély, csoport vagy szervezet számára, aki igénybe szeretné venni. 


Az Üzenet, amely a parkok létrejöttét ihlette, egy eszköz, mely által megtapasztalhatjuk a jelenlétét annak, ami Szent. A Silo által megfogalmazott Üzenet három részből áll: A Könyvből, A Tapasztalatból és Az Útból. Minden emberi lénynek teljes mértékben jogában áll hinni, vagy nem hinni a halhatatlanságban és abban, ami szent. Az Üzenet különösen nagy jelentőséget tulajdonít a halhatatlanság és a szentség témájának, mivel az ember életének iránya attól függ, hogy hogyan viszonyul ezekhez a kérdésekhez. Az Üzenet felvállalja azokat a nehézségeket, melyek együtt járnak a legalapvetőbb hitek nyílt vizsgálatával, melynek során szembetaláljuk magunkat a cenzúrával és az öncenzúrával, melyek akadályt gördítenek a szabad gondolkodás és a jó lelkiismeret elé.

HarmoNet tipp: Meddig tűrsz még Földanya? - A halálraítélt bolygó megmentése >>

A halhatatlansággal és a szentséggel kapcsolatos nézőpontokat nem csupán „megtűrni”, hanem őszintén tisztelni kell. Ezt a fajta hozzáállást kell az Üzenet körül kialakult közösségeknek magukévá tenniük. Az Üzenet közössége, szabad értelmezés és szabad csoportosulás. Bármilyen csoportot, melynek tagjai megosztják egymással az Üzenettel kapcsolatos véleményüket, érzéseiket és módszereiket, az Üzenet közösségének lehet tekinteni. Ennek a közösségnek két alappillére van: az Üzenet szabad értelmezése és az Üzenet körüli szabad csoportosulás. Az Üzenet szabad értelmezésének köszönhetően több lehetséges nézőpont létezhet, akár egymással ellentétesek is, amelyeket a gondolkodás teljes szabadságának figyelembevételével el kell fogadni. Ez természetesen kizárja annak a lehetőségét, hogy bármely nézőpontot vagy értelmezést az egyedül helytálló értelmezésnek tekintsünk. Az Üzenet körüli szabad csoportosulásból adódóan különböző szervezeti formák jönnek majd létre azzal a céllal, hogy elősegítsék A Könyv, A Tapasztalat és Az Út által javasolt élményekben és tanulmányokban való részvételt.


A gondolatból, hogy építsünk egy parkot Magyarországon is, Attiglianóban, az Európai Park avatásán született meg a terv, 2008 májusában. Szeretnénk, ha hazánk is bekapcsolódna a „Parkok világszerte” kezdeményezésbe, hogy ily módon járuljunk hozzá egy emberibb világ megteremtéséhez. A terv a megvalósítás kezdeti szakaszában tart, de célunk, hogy 2009 szeptemberére, amikor a „Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért” Magyarországra ér, meglegyen a földterület és rajta a Monolit. Ehhez várjuk a kezdeményezésünkkel szimpatizálók segítségét és támogatását.

A park többi „eleméről” és még sok más érdekességről a park weboldalán lehet olvasni >>

Mályi Edina

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3116 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x