A túlzásba vitt jó rossz?
hirdetés
Címlap / Kultúra / A túlzásba vitt jó rossz?

>

A túlzásba vitt jó rossz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

Egészséges családi nap! Ne légy a rabja, inkább gyere velük az Orczy kertbe! "Mindnyájan tudjuk, hogy a túlzásba vitt jó dolog - rossz dolog!" 


Rendezvénynaptár
Todd G. Bucholz idézete az alkoholra, a dohányzásra és a szerencsejátékra is vonatkozik. Az orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság rendezvénye segíteni próbál fiatalnak és idősebbnek abban, hogyan előzze meg, hogyan számoljon le a szenvedélyekkel, illetve hogyan tegye jobbá, hosszabbá, egészségesebbé életét.

A főváros szívében elterülő Orczy kertben, egy több ezer főt megmozgató sport és szórakoztató családi eseményre várjuk  június 6-án 10 órától-17 óráig.

A Ne légy a rabja! című nyílt napon színészek, művészek, sportolók és persze remek szakemberek hívják fel a figyelmet káros szenvedélyeinkre -alkohol, dohányzás, szerencsejáték- továbbá tippeket adnak  a megelőzésre, beszámolnak a leszokást segítő módszerekről, készítményekről.

Évente világszerte 14 millió ember hal meg alkoholos máj miatt. A mértéktelen italfogyasztás hazánkban néha valóságos társasági virtus, ennek következtében növekszik a májcirrózisban és májkarcinómában, vagyis májzsugorban és májrákban megbetegedettek száma. Az alkohol „öl, butít és nyomorba dönt”- tartja egy régi magyar mondás. Tény, hogy mérgező hatása számos zavart okoz a szervezetben, hiszen nagy mennyiségben az alkohol méreg. Ha tartósan többet iszunk, jön az alkoholos cirrózis, de nem ritka a hasnyálmirigy gyulladás sem, ami fiatal korban végzetes kimenetelű is lehet.  Legalább ilyen káros a cigaretta, hiszen Magyarországon évente 28.000 ember hal meg dohányzás következtében. A magyar férfiak tüdőrák-halálozásában világelsők vagyunk, a női tüdőrák-halálozásban miénk az európai második hely. Ezzel a szenvedéllyel legalább 25 betegség hozható összefüggésbe, ráadásul a rendszeres dohányzás növeli a korai halálozás kockázatát, 20-25 évvel rövidíti meg a dohányos élettartamát. És ne feledkezzünk meg a játékszenvedélyről sem.

Idehaza körülbelül százezer ember küszködik vele, ők azok, akik lopnak, sikkasztanak, elkártyázzák a házukat, a feleségüket, szenvedélyük rabjává válva.  De ók is képesek meggyógyulni, és erről be is számolnak önöknek.

A családi egészségnapon akrobaták , új szűrővizsgálatok/ stressz mérés, antioxidáns mérés/ várják, de ott lesz Karda Bea, Koós János, Szentgyörgyi Rómeó, Bogdán Róbert és szkander világbajnokaink, Tai-csi bemutató Duan Si Fuval, Pintér Tibor és Vörös Edit musical színészek   és persze a legjobb orvosoktól kérhet tanácsokat.

Jöjjön Június 6- án szombaton az Orczy kertbe! 
 
[ 1488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x