Jubileumot ünnepel a Debreceni Virágkarnevál
hirdetés
Címlap / Kultúra / Jubileumot ünnepel a Debreceni Virágkarnevál

>

Jubileumot ünnepel a Debreceni Virágkarnevál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-28

1966-ban adott hírt a sajtó arról, hogy augusztus 20-án rendezik meg Debrecenben az első Virágkarnevált. A magas költségek miatt azonban nem volt lehetőség arra, hogy minden évben virágba boruljon a város. Ám a kilencvenes évektől minden évben újra örvendezhetünk a színpompás kocsiknak. 2009-ben 40. alkalommal rendezi meg Debrecen városa a Virágkarnevált, amely méltó a kerek évfordulóhoz. 


Rendezvénynaptár
Debrecen ismét virágba borul. A város legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye most egy kicsit más lesz mint az eddig megszokott. Az ünneplés már júliusban elkezdődik és közel egy hónapon keresztül várják meglepetések a karneválra érkezőket. Sok-sok újdonság, egyediség kíséri majd a rendezvényt. Többek között „útra kel a karnevál” és Debrecenen kívül Budapesten a Szent István téren és Balatonfüreden a Tagore sétányon lesz majd látható egy virágkocsi, amely témáját tekintve szorosan kötődik Debrecen kultúrájához. Szintén újdonság a Baltazár téren felállított virágóra, amely visszafelé számolja a napokat, illetve megrendezik az első Debreceni Országos Virágkötészeti Versenyt. A  belváros minden pontja a karneváli hangulatot idézi, hiszen Tündérkert várja a hűsölni vágyókat a Régi Városháza udvarán, a Kölcsey Központban a „virágos” meglepetések mellett békebeli kávázóval és korabeli olvasnivalóval kedveskednek a vendégeknek. A virágok mellett helyet kap kézműves vásár, virágkiállítással egybekötve, valamint fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt. Lesz továbbá minden délután gyerekjátszó műsorral, mókával, kacagással.


A karneváli hét minden estére kínál programokat. Augusztus 14-én Violettától Carmenig – szerelmes virágok a muzsika kertjében, Horgas Eszter és barátai adnak csodálatos hangulatú koncertet, az estet a Magma Tűzszínház látványos és nem mindennapi produkciója követi. Szombaton, 15-én a magyar nemzeti operát a Bánk Bánt adják elő a Csokonai Színház művészei. A darab különlegessége, hogy visszanyúlnak az eredeti, Egressy-féle librettóhoz. Örömtánc szórakoztatja a közönséget vasárnap a Kossuth téren. Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor és az Állami népi Együttes tagjainak közreműködésével. A magyar rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós igazi retro bulit varázsol a Kossuth térre, hétfőn este. A fantasztikus koncerten bizonyára kevesen maradnak majd ülve. Augusztus 18-án folytatódik a retro buli, 19.00 órától az ABBA Singers Tribute Band szolgáltatja a talpalávalót, majd 20.30 órától Magyarország első „fiúbandája” az Első Emelet varázsol frenetikus hangulatot. A karneváli felvonulást megelőző estén a világhírű Saragossa Band koncertezik a Kossuth-téri színpadon, akik olyan népszerű slágerekkel érkeznek mint a Za Za Zabadak, Ay Ay Ay, Malaika vagy az Agadou. Garantált a felhőtlen szórakozás és a kitűnő hangulat.

HarmoNet tipp: Kösd fel a farkát, és bálozz vele! >>

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virág kocsiké,
amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. A karnevál több mint 100 éves történelme alatt 800 virág kocsit és több tízezer felvonulót láthatott a több millió látogató. Az államalapítás ünnepét a tűzijáték mellett az Abrakazabra koncertje koronázza. 
 
[ 2619 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x