HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-16
Címlap / Kultúra / Bye, Bye, Michael! - Búcsú feketén-fehéren a popkirálytól

Bye, Bye, Michael! - Búcsú feketén-fehéren a popkirálytól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-16

Elmentél, olyan pontosan, mintha ez is a művészetedbe tartozna, mintha ezt is eltervezted volna. 50 év elég annak, aki a legfiatalabbak kedvence. Így mindig olyannak fogunk látni, úgy fogunk Rád emlékezni, amilyen könnyű ruganyos testet szeretne magának képzelni az ember. Köszönjük, hogy ilyen sokáig bírtad. 

 

„Most az egész világon gyászolnak, de mi itt Harlemban Michael életét ünnepeljük.” – mondták a rajongók. Különös ember volt: bántotta az apja, félénk volt, és mégis mindig mosolygott. Azt hinnénk, hogy a durvaság megkeményít, kegyetlenné tesz, ő pedig a béke bálványa lett. Black and White: fekete és fehér fiatalok bálványa, amiként ő maga is fekete és fehér volt egyszerre. „Feketének születtem, de fehérnek akaratam érezni magam.” Sokan érezték már ugyanezt, akik megpróbáltak vagy képesek voltak születésük gyűrűjéből kitörni. 

Június 26-án délben megállt a szíve, délután 2.25-kor elment. Amint megtudták a rajongói az internetről, tévéből, rádióból Amerikában, Ázsiában, Európában, és itt kicsiny hazánkban is összegyűltek, együtt akartak lenni, ha már többet nem lehetnek Vele. Negyven év alatt soha nem csökkent rajongóinak száma. Többször megrágalmazták, kiváltották, bilincsben elhurcolták, s végül bottal láttuk a tévében, de reménykedtek a gyógyulásban. Londonban a közeljövőben öt előadásra készültek. Eladták már mind a jegyeket, de mától csak lemezeiben, filmjeiben gyönyörködhetnek. Autóbuszok

Tizennyolc-húsz éve a környező országokban adott koncertet. Budapesten is lázba hozta a kiskamaszokat. Jacko itt lesz 2-3 száz kilométerre Budapesttől! Tizennégy éves kislányom is lelkesedett, de nem látszott reálisnak a bécsi út. Mit tesz Isten, kiderült, hogy Jacko-buszokat indítanak kifejezetten fiataloknak és kísérő anyukáknak a koncertre. Megfizethető volt a busz és egy belépő, és más anyukák is elkísérték a gyereküket hasonlóképpen. Hátizsákos kislányok, fiúk mentek be a kapun, mi pedig köröztünk a park körül hangfoszlányokat hallgatva. Végül megtaláltuk egymást, még megvártuk, amíg a művész zárt autóban elhagyja a teret, és éjszaka hazaérkeztünk Budapestre. Nekem tehát Bécsben volt Michael Jacksonnal találkám. Más generáció, más képzettség, más kultúra, de nagyon kedves színfolt volt. 

HarmoNet tipp: Kész átverés - hasonmásra gyanakszik a nagyvilág >>

Rágalmak

A gyerekek jobban figyeltek a rágalmakra, mint mi. De azért hozzánk is eljutottak. Persze, másképp láttam őt, mint a saját korosztálya. A popipar legendás sztárja, aki mindig félénk kisfiú marad lélekben, hogyan tudna megbirkózni a sikerrel, a díjakkal? Minden díjat elnyert, amit ember elérhet. Érett felnőttet is megbolondítana a dicsőség, a vagyon. Azt vehetett meg, amit akart, de ő leginkább állatokkal, kisgyerekekkel akart játszani. Nem úgy, ahogy felnőtt tanítóbácsi játszik a gyerekekel, hanem ahogy a gyerekek egymással. S ha ő érzelmileg lement gyerekbe, természetes, hogy a gyerekek úgy árulkodtak rá, ahogy gyerektársaikra szoktak. Csak hát őelőtte nem volt sem anyagi sem társadalmi korlát. Csak a saját félelme állíthatta meg, ha valamibe belekezdett. 


Minden nap színpad következett, és minden nap valami újjal, izgalmassal kell előjönni. Akkor is, ha összeesik a fáradságtól. Igen, teljesen természetes, hogy ezt az iramot csak szerekkel lehet bírni. (Még egy közönséges tanárnak is kell ajzószerül feketekávé, vagy valami hasonló, ha a gyerekek előtt teljesíteni akar.) A porondnak pedig külön törvénye van. Egy korlát nélküli gyerek táncolt a porondon. Minden tehetséges kisgyerek kipróbálta volna a gátlástalan életet. Őt pedig nem állította le senki, röpítette a tehetsége és szorgalma. Miért ne próbált volna meg olyan álarcot felvenni, amit csak elképzelni tudott. A következményekkel nem tudott számolni előre. A szétszabdalt, megváltoztatott külső az évek alatt torzzá változott. Mi se tudtuk volna előre, hogyan fog kimeredni a lekeskenyített orr egy 45-50 éves arcból. Ami szép lehet 20-30 évesen, torz szörnyeteggé teszi az embert a ráncokkal. S a lélek ugyanúgy megsínyli az eltorzított életformát. Hiába születtek már saját gyerekei, éppen nekik nem tudta megadni azt, amit szeretett volna. De sok más kisgyereket boldoggá tett, s ez vígasztaló. 

HarmoNet tipp: Michael Jackson halálos felvételei - vajon ki élvezheti őket? >>

Nem lett pocakos, szakállas öreg, megmaradt fiatal Jackónak rajongói szívében, s a mankós felvételt a tévéből hamar el fogják felejteni. 

Ég Veled Jacko, játssz vidáman az égi parkban társaiddal. Megérdemled, sok örömet szereztél az embereknek itt a Földön.

Dobosy Ildikó
 


 
 
[ 1037 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x