Nyári napok Debrecenben
Címlap / Kultúra / Nyári napok Debrecenben

>

Nyári napok Debrecenben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

A Debreceni Cívis Korzó a hagyományokhoz híven minden év nyarán egy hónapig tartó rendezvénysorozattal jelentkezik. Számos művész, együttes lép a cívisváros színpadára július minden hétvégéjén, adott tematikák szerint. 


Rendezvénynaptár
Július második hétvégéjén ismét kiváló művészek, zenekarok színesítik majd a fellépők palettáját. A Cívis Korzó e heti zenei kavalkádjával július 10. és július 12. között kínál újabb programokat, Hangfoglalás Regi-on címmel csábítja a Kossuth térre a szórakozni vágyókat. A július 10-ei este vendége lesz a Smárton Trió nevű formáció. A 2003 telén megalakult és tavasszal bemutatkozott együttes zenéjét a blues, jazz és rock izgalmas keverékeként lehet jellemezni. A repertoárt Sütő Márton szerzeményei és sajátos feldolgozások alkotják. A trió már megalakulása után nem sokkal sikeres zenekarrá nőtte ki magát. A Lipótvárosi Jazzversenyen, 2003 novemberében első helyezéssel jutalmazták munkájukat. Népszerűségük azóta is törtetlen, felléptek többek között a Bajai Jazzfesztiválon, a budapesti Francia Intézetben és a Magyar Rádió márványtermében is. Július 11-én a dzsessz, progresszív és etno stílust játszó Zakusca együttes áll majd színpadra. A marosvásárhelyi zenekar 2004-ben alakult, a zongorista, zeneszerző Apostolache Zénó ötleteként, majd ezt az elképzelést szintén képzett zenészek egészítették ki - ki-ki a maga hangszerével - hozzájárulva a zenekar sajátos előadásmódjához. A július 12-ei estét a szintén 2003-ban megalakult Folkfree együttes nyitja meg. Az ötletgazda, Hajas Gábor volt, akinek az volt a célja, hogy a magyar népzenei értékeket mai hangszerelésben, de a zenei örökséget tiszteletben tartva tárja a közönség elé. A Folkfree együttes kiforrott és egyedi stílusa többek között a tekerőlant és a népdalok jelenlétében, valamint a több műfaji elemet (drum&bass, dub, reggae, stb.) igényesen felvonultató hangszerelésben rejlik. A zenekar élőben igazi energiabomba, az éles váltások, a kompromisszummentes hangzás, és a közönséggel való folyamatos kapcsolat nem sok pihenőt ad a nagyérdeműnek. A hétvégét a szlovákiai PPE, avagy a Puding Pani Elvisovej, avagy Elvis Néni Pudingja nevű formáció zárja. A mókás nevű együttes zenéjében minden benne van, ami az elmúlt húsz-harminc évben a könnyűzenében történt. Produkcióikban a csattogós funkyt punkosra hangolt hiphop követi, azt pedig újhullámos elektróba oltott retrodiszkó, mindehhez pedig rengeteg hangminta, vicces szövegek és lehengerlő színpadi akció is társul. Ha mindezt egyetlen kifejezésben szeretnénk összefoglalni, az nem más lenne, mint az "Eastie Boys", Kelet-Európa elektronikus aszfaltbetyárjai.

A Cívis Korzó  második hétvégéjén a Baltazár téren is kínál programot. Július 11-én a Makám együttes A vakond vára című műsorával szórakoztatja majd a gyermekeket.

A Debreceni Cívis Korzó a további két hétvégén is számtalan zenei programmal várja az érdeklődőket. Fellépnek például a magyar népzene legkiemelkedőbb képviselői, az utolsó hétvégén pedig az off Korzó hangulatban koncertezik például a Mitsoura zenekar is.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 957 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x