Bajszos férfivel smárolni? Jó, vagy nem?
Címlap / Kultúra / Bajszos férfivel smárolni? Jó, vagy nem?

>

Bajszos férfivel smárolni? Jó, vagy nem?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Szeretünk bajuszos férfival csókolódzni? Ízlés dolga. Amikor a kedvesem bejött az egyetemre bajusszal, minden lány feje felé fordult. Persze voltak már más bajuszos fiúk, de azt megszoktuk. Őt akkor láttuk először bajusszal, és nagyon izgalmas volt. Sötét szeme, hatalmas sötét szemöldöke, és vöröses bajusza volt. Még csak egy hetes. De tény, hogy a bajuszos férfiakhoz már hozzálátjuk a lovat, a kardot, a vitézséget. Tehát a képzeletbeli férfit. 

 

Most volt bajusz-verseny Amerikában. Hozzánk is eljött a bajuszkirály. Szépen megformázott bajusza van, mint Poirotnak. Ezt bizony ápolni kell. Ha egyszerűen hagyjuk nőni, akkor a szánkba lóg. Nem lehet tőle enni. Lehet két oldalra fésülni, de az ápolatlan női hajhoz hasonlóan úgy fog állni, ahogy akar. Szóval, gusztustalan, ronda. Lehet levágni sörtére és Hitlerre fogunk hasonlítani – no, azt hiszem, ezt senki se akarja. Chaplin egyszerűen nevetségessé tette a Hitler-bajuszt.

Bajusz, mint életforma
Az igazi bajusz szépen kétfelé van fésülve, kackiásan felfelé nyúlik, hadd érezze mindenki, hogy kár lenne összeakasztani vele a bajszunkat, mert világos a győzelem kimenetele. Legbajuszabb bajuszos férfink II. Rákóczi Ferenc, mégpedig Mányoki Ádám festménye szerint, mert ő az ideát festette meg.
Bizonyára a fejedelem bajusza se volt mindig ilyen fejedelmi, néha csak Ferenc-bajusz volt, néha Franci-bajusz (I. Ferenc József-forma), néha Ferkó-bajusz. Szóval, szőr mindenütt, amelyben sétálhatnak a gyönge női ujjak, mint erdőben az elveszett báránykák. (Így éreztem mindig, amikor kedvesem testrészeit birizgáltam.)

Szobrok a Hősök terén
Mégiscsak magyar jellegzetesség a nagy bajusz, mert a verseny címe: Extremely Hungary Pompás bajusz volt Amerikában, New Yorkban. A jutalom két repülőjegy Magyarországra, s itt a Hősök terén bámulhatja a győztes – no, nem a férfiak bajuszát, csak a szobrok ábrázatját, ami nagyrészt a szobrászok elképzelésének köszönhető. A másik repülőjegyet egy ázsiai származású pehely-bajuszú barátjának, Jamesnek adta, így együtt képviselik itt az amerikai bajusz-spektrumot.

Várta a találkozást a bajusz-ország képviselőivel, de bizony ma már kevesen járnak büszke szőrzettel, s akik igen, azok többnyire a többi arcszőrzetüket is megnövesztik. Művészek, szabad foglalkozású tudósok könnyebben vállalhatják ilyen adottságaikat: megválogathatják mikor, hol és hogyan étkeznek. Aki megfigyelte Poirot étkezéseit, láthatta, hogy mennyire óvatosan emeli a szájába egy bajuszos úriember az étkeket. A bajusz-bajnok is megjegyezte, hogy fánkot már nem lehet illedelmesen enni, ezért inkább kipróbálta a pörköltöt galuskával. Végtére egy hentesboltban akadt egy büszke bajuszos magyar úrra, aki dicsekedhetett megfelelő férfi szőrzetével.

HarmoNet tipp: Divat csillagjegyek szerint >>

Pásztorok

Kicsit csalódott volt amerikai barátunk, mert ilyen valódi bajuszosokat nálunk is csak műalkotásokon talál az ember. A televízió-reklámok lányos-puhára borotvált fiúkat részesítenek előnyben, sőt, ennek hatására elképzelhető, hogy egyes férfiak még a testszőrüket is leborotválják, lekrémezik. Tisztességes bajuszos, szakállas, tetőtől talpig szőrős férfiakat már alig látunk a strandokon. Pedig egy rendes juhász majdnem olyan szőrzettel rendelkezett, mint a nyája. Nem is lett allergiás, nem ártott neki a szúnyog, a kullancs, a nyakig érő csalánban, nádasban járt, aludt úgy, hogy semmi bántódás nem érte. És hát úgy látszik, Amerikában magyar virtus a bajusz is, ha mi nem is tudunk róla.

Petőfi verseny
Barátnőm bajuszt ragasztott, azzal nyerte meg a Petőfi-hasonmás versenyt. Csinos ő lánynak is, de bajuszosan megfordultak utána a lányok. Persze tudta Petőfi verseit is, nem lehetett lépre csalni. Bem József nem hívta csatába, de verset szívesen ír bármilyen témából. S a karcsú leányka bajusszal a huszonegyedik századba hozta Petőfit.

A divat nem áll meg. Ami ma és itt még megfelelt, az holnapra megváltozhat: lehet, hogy a mai kétéves leánykák egykor nagy bajuszú fiukat fognak ölelgetni.

Dobosy Ildikó
 
 
[ 3198 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x