Vízilabda kiállítás
Címlap / Kultúra / Vízilabda kiállítás

>

Vízilabda kiállítás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Egyedülálló gyűjteménynek lehetnek szemtanúi azok, akik ellátogatnak a szeptember végén induló Vodafone vízilabdakiállítás-sorozat valamely helyszínére. A múlt és a jelen nagyjai valamint a sportrajongók által felajánlott több mint 200 darabos gyűjtemény segítségével újra átélhetjük a magyar vízilabda történetének legemlékezetesebb pillanatait. 

 

Óriási érdeklődéssel kísérte vízilabdarelikvia-gyűjtést a sportrajongók széles köre, mely szeptember 14-én zárult le. A gyűjtést egy egyedülálló vándorkiállítás követi, melynek során nem csak korábbi és jelenlegi vízilabdázók emléktárgyai lesznek megtekinthetők, hanem a nagyközönség által beküldött legizgalmasabb emléktárgyak is.

A relikviagyűjtést júliusban hirdették meg, a Magyar Vízilabda Szövetség főtámogatója. Már a relikviagyűjtést meghirdető rendezvény alkalmával felajánlott tárgyak is komoly eszmei értéket képviselnek, és fantasztikus pillanatokat idéznek fel. Dr. Kemény Dénes például inggyűjteményét ajánlotta fel, melyekben megmártózott a három olimpiai aranyérem megszerzésekor a habokban, Madaras Norbert a pekingi olimpiai döntőben hordott fürdőnadrágját, Biros Péter pedig azt a 10-es számú, fehér vízilabda-sapkát ajánlotta fel, melyben 3 gólt lőtt az amerikaiaknak a döntőben. Dr. Gyarmati Dezső és Dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók szintén felbecsülhetetlen tárgyakkal bővítették a relikvia kiállítás gyűjteményét.

Ezt a különleges kört további, soha nem látott kincsekkel gazdagították az elmúlt egy hónap során játékosok és szurkolók egyaránt. Ilyen például Vízvári György sapkája, melyet az 1952-es olimpiai aranymeccsen viselt.Az 1964-es Tokiói Olimpia örökké emlékezetes marad a rajongók számára és nem csupán pólósaink fantasztikus teljesítménye miatt, hanem Szepesi György elhíresült rádióközvetítése miatt is, mely a szovjetek elleni találkozó alkalmával hangzott el: "Dömötör lőj! Lőj! Lőj! Lőj! Góóól!.. Húúú, a sírból hoztuk vissza, a sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést!(…) Magyarország vízilabdában újra Olimpiai Bajnok!!!!!!" A szóban forgó labda, mely végül – lövés helyett egy ejtés után - a kapuban landolt, szintén megtekinthető a vándorkiállítás alkalmával, Dömötör Zoltán – egy, az 50-es években hordott - úszónadrágjával együtt.
 

A Budapesten, majd Egerben, Szegeden és végül Székesfehérvárott látható kiállításon mindezeken kívül helyet kapott egy igazi, az 1920-as évekből származó kuriózum: a több mint 80 éves vízilabda-szett egy úszódresszből és a hozzá tartozó sapkából áll, melyek mai szemmel nézve igen különösnek tűnhetnek.

Ezeken kívül számos, a játékosok által dedikált fénykép, belépőjegy és plakett segít feleleveníteni a leglényegesebb vagy éppen legemlékezetesebb mérkőzéseket, valamint látható lesz mind a 73 vízilabda olimpiai bajnokunk fotója is. Egyúttal olyan ritkaságok is bemutatásra kerülnek, mint például eredeti olimpiai jegyzőkönyv vagy egy kubai válogatott sapka a 60-as évekből, vagy korunk kiválósága, Varga Dániel egyik festménye.

 

A kiállítás-sorozat helyszínei és időpontjai:
 • WestEnd City Center, Budapest
  2009. szeptember 24. – október 15.
 • Agria Park, Eger
  2009. október 20. – november 2.
 • Szeged Plaza, Szeged
  2009. november 5. – 19.
 • Alba Plaza, Székesfehérvár
  2009. november 23. – december 7.

 
 
[ 3369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x