Hétszer tekerj! Nevezz a versenyre
Címlap / Kultúra / Hétszer tekerj! Nevezz a versenyre

>

Hétszer tekerj! Nevezz a versenyre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-30

A mai Madách téri nyitóeseményt követően szeptember 16-án indul a Bringázz a Munkába! akció, amelynek fő célja, hogy az egész országban népszerűsítse a kerékpározást. 

 

A BaM! a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hozzájárulásával.  

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az akció vasárnapi nyitóeseményen elmondta, a zöldtárcának különösen fontos, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. A miniszter jelezte, külön büszkeség számára, hogy a KvVM munkatársai is aktív résztvevői a BAM!-nak: a zöldtárca 12 csapata a tavaly őszi és az idei tavaszi fordulóban összesen 12896 km-et tekert. Kollegáink így 2400 kg CO2 kibocsátását és 270 liter benzin elégetését takarították meg, miközben ők maguk közel 300ezer kalória elégetésével javították kondíciójukat.

A 2009 őszi kampányban egyének vagy maximum ötfős csapatok vehetnek részt, regisztrálni és a csoport eredményét jegyezni pedig a bringazzmunkaba.hu oldalon lehet. A regisztráció után a tekerések a közlekedési naplóban jegyezhetők. A honlapon továbbá az is nyomon követhető, hol tart a cégek és csapatok közötti verseny állása, hány km-t tekertek a résztvevők, hány kg szén-dioxidot és mennyi benzinpénzt spóroltak meg. Természetesen a cégek is megmérettetnek. A szervezők keresik azt a céget, ahol legnagyobb arányban bringáznak az alkalmazottak, illetve más téren is mérik a mozgósítási kedvet. A cégeket méretüktől függően öt kategóriába sorolják, így mindenki egyenlő esélyekkel indul.

A szeptember 16. és október 16. közötti időszakban legalább hétszer kell bringával munkába menni. Azok között, akik így tesznek 7000 kis ajándékot sorsolnak ki, s az a cég, illetve kar, egyetem, ahol a legnagyobb a kerékpárosok aránya, értékes ajándékokat nyernek.

Az akció sikerét jelzi, hogy az idén tavaszi fordulóban a szervezők adatai szerint idén tavasszal közel háromszor annyian vettek részt, mint ezelőtt: 600 cég 22000 munkavállalója jelentkezett, a letekert kilométerek száma meghaladja a kétmilliót. Ezzel több mint 430 tonna szén-dioxidtól kíméltük meg környezetünket, amely egy majdnem Margitszigetnyi erdő CO2 felhasználása 1 év alatt.

KvVm

Információk >>
 


 
 
[ 1011 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x