Az intuitív tér - a misztikum kiállítva
hirdetés
Címlap / Kultúra / Az intuitív tér - a misztikum kiállítva

>

Az intuitív tér - a misztikum kiállítva

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

Intuitív tér, misztikus idő? Elvont fogalmak, melyeket talán csak a művészet segítségével vagyunk képesek értelmezni. A kultúra kulcsfontosságú kérdései, az észlelés, megértés és világkép alakulásának folyamata. Intuíció a művészetben - egy kicsit másképp. 


Rendezvénynaptár
2009. júniusában a KoRenArt MÉDIA által létrehozott KoRenArt GALÉRIA pályázatot hirdetett 2004 és 2009 között végzett festőművészek számára.

A pályázat két sikeres művészének 2009 őszén, egyenként három hetes bemutatkozási lehetőséget kínált a KoRenArt GALÉRIA. A KoRenArt MÉDIA mecenatúrájaként, pedig fél éves bevezető – ismertség növelő - média megjelenési kampányt.

A pályázat nyertesei Benkő Katalin és Horváth Rita lettek.
Elsőként Horváth Rita festőművész kiállítása kerül megrendezésre szeptember 29-én.

Benkő Katalin festőművész kiállítása pedig november 3-ától lesz megtekinthető a KoRenArt GALÉRIA-ban.

Horváth Rita: Intuitív tér
A kiállítás 9 képet foglal magába, melynek témája és tematikája: az Intuitív tér. Ez nem más, mint a művész által megfogalmazott és a nézők számára is látható képi megnyilvánulás.

A művészt vezető fogalmak: "végtelenségig hatoló tér", expresszivitás, lendület, érzelem. A festmények egyikénél sem beszélhetünk konkrét téri ábrázolásról (perspektivikus ábrázolásmódról), inkább egyfajta misztikum jellemző a művekre.

HarmoNet tipp: Elefánt parádé - már festik az elefántokat (Képekkel!) >>

Horváth Rita számára a tér maga az intuitivitás
és a benne rejlő ingermechanizmusok sokasága. Ezek leképzése közben minden külvilági lét megszűnik létezni számára. Csak az érzelmek kapnak szerepet. Nem figyel a szabályokra csak a szem által képzett vibrációkra, a keze játékára és az emocionális gondolatokra. Az alakok festése - ami nem más mint önarckép - mindig megjelenik képein. Ezek a tudatosság szimbólumai, illetve egyfajta feltárása önmagának. Egyszerre szemlélő és feltáró is egyben. Az a folyamat, amikor eléri a higgadtság, a nyugodtság állapotát. Rita számára mindig fontos volt a formák megfestésénél az anatómiai pontosság és az arányok megtartása. 
 
[ 1454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x