A Nagykörút megszállása - Critical Mass egy este távlatában...
Címlap / Kultúra / A Nagykörút megszállása - Critical Mass egy este távlatában

>

A Nagykörút megszállása - Critical Mass egy este távlatában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

Emblematikus képpel nyitott a Critical Mass 2009-es “futama": a biciklisták alig fértek a Városházához - A PARKOLÓ AUTÓKTÓL!!! Így nem is készülhetett igazán a sokaságot érzékeltető kép, igaz, a “kerékpáros hadosztály" a terv szerint képletesen körbezárta egy kis időre a Városházát, jelképesen döntésre “kényszerítve" őket: még több kerékpárutat, még több biciklitárolót, tisztább levegőt a főváros útjaira! - A HarmoNet tudósítása a helyszínről! 

 

A tervezett útvonal elvileg a Deák tértől a Nagykörút érintésével ismét a Deák tér lett volna. Ám mivel pontos útirány nem volt meghatározva, ment ki merre látott! Többezer biciklista tekerte szét az agyát a Nagykörúton föl, s alá, folyamatosan csengetve és boldogan juhéézva egymásnak! A közlekedés keményen folyt, jártak a villamosok, buszok, személyautók, melyek közt itt-ott lavírozva, de azért természetesen többnyire fegyelmezetten hozták a széndioxidot pöfögő masinák tudtára a mosolygós biciklisták: mi is létezünk az utakon!
Jó volt ezt látni és jó volt sokadszor is részesének lenni Budapest főváros kerékpáros felvonulásának!
Elsősorban természetesen a két keréken közlekedő egyetemisták képviseltették magukat. Feltűnően sok volt a külföldi résztvevő. Erre a “hungarikumra” méltán lehetünk büszkék!
Critical Mass ugyan nem egyedül Budapesten van, sok vidéki és külföldi város is szervez hasonlót, de ilyen magas részvételi aránnyal kevesen büszkélkedhetnek!
Jópár olyan szülőt is láttam, akik hátsó ülésen ülve kis porontyaikat is elhozták. Nyilvánvalóan ők lesznek a jövő biciklistái. Sok volt a tizenéves (Kidical Mass), de középkorú és idős kerékpárosok is mutatkoztak szép számmal. Látszik: ez az ügy mindenki számára fontos, nagy jelentőséggel bír. A tegnap este kivonuló mintegy 10 000 kerékpáros ramazurijának ugyan nem mindenki örült, több autós nem tudott zebrától zebráig fölpattanni 220-ra.

Pedig mi, biciklisták, demonstrációnkkal most sem szerettünk volna mást, mint nagyobb teret a kerékpárosoknak Budapesten!

ZKZ
 
 
[ 2148 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x