Farkasházi Réka és a Samunadrág - gyermekkoncert
hirdetés
Címlap / Kultúra / Farkasházi Réka és a Samunadrág - gyermekkoncert

>

Farkasházi Réka és a Samunadrág - gyermekkoncert

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

2009. december 19. (szombat) 10.00 óra - Csili Művelődési Központ: Gyerekkoncert a kortárs magyar irodalom kiválóságainak műveiből. 

Farkasházi Réka - „Hajnali csillag peremén”
Gyerekkoncert a kortárs magyar irodalom kiváloságainak műveiből


Kortárs költészet a legkisebbeknek
Már első lemeze megjelenésekor Réka célul tűzte ki, hogy a kortárs magyar irodalom legszebb gyerekeknek szóló köteteiből fog műsort összeállítani, ezzel is segítve a számára oly fontos versek eljutatását a legkisebbekhez.

Kukorelly Endre kötete után Kovács András Ferenc erdélyi költő művei következtek.

A Hajnali csillag peremén című kötet gazdag tárháznak bizonyult – van benne mélység és könnyűség is: persze tréfás állatok, verses mese, a természet rengeteg apró virága, bogara, jelensége. Évszakok és mondókaszerű nonszenszek. Úgy Weöres Sándoros, hogy egyáltalán nem epigon, csak éppen nagyjából ugyanabból az anyagból dolgozik, hasonló eszközökkel: természet, apró költői ötletek, cirkusz, vásár; csengő-bongó rímekkel, erős ritmusokkal, nép- és műköltészeti nagy hagyományú formákkal.

A versek megzenésítésében Réka saját zenekara a Samuband segédkezett, olyan dallamvilágot alkotva, mely modern, mégis tökéletesen idomul az óvodás, kisiskolás korosztály igényeihez.

Az ünnepi időszakra való tekintettel, a már említett 2 költő legszebb téli gyerekversei mellett a műsor kiegészül ismert karácsonyi gyerekdalokkal, sőt a Mikulás is megjelenik a színpadon.

Jegyvásárlás: a helyszínen, ill. online: a www.jegymester.hu-n

Jegyárak: 1.600 Ft egységesen 
 
[ 2820 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x