Budapest Bár: Dél-Amerika a Margitszigeten
hirdetés
Címlap / Kultúra / Budapest Bár: Dél-Amerika a Margitszigeten

>

Budapest Bár: Dél-Amerika a Margitszigeten

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-16

Újra megnyílt a Budapest Bár! Farkas Robi brazíliai és argentínai élményekkel gazdagodott, és nem fél megosztani önökkel. Június 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel a zenekar, a fekete énekesnő és hegedűvirtuóz, Mazz Swift és a brazil gitáros, Joao Egashira közreműködésével. 


Rendezvénynaptár
Tavaszi fejtágítás
A tavasz legfőképp tanulással telt, már ami Farkas Robi zenekarvezetőt illeti: Brazíliában tengette (pengette?) napjait, hogy a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány ösztöndíja jóvoltából gitártanulmányokat folytathasson, és együtt zenélhessen kitűnő brazil zenészbarátaival. Ezt Argentína követte, ahol Robi mesterkurzust vett a kiváló tangó hegedűstől, Miguel Angel Berterotól. Az út legfontosabb eredménye egy fantasztikus CD, amit Robi Brazíliában vett fel – brazil szambák, bossa novák és chorok (ez utóbbi kevéssé ismert brazil hangszeres muzsika) szerepelnek a lemezen, felfrissítve Robi zenéjével és cigány dallamokkal. A lemez sorsa később dől el, mindenesetre nagyon remélik, hogy hamarosan a magyar közönség is megismerkedhet e nagyszerű zenészekkel. Robiék nem jöttek haza üres kézzel Argentínából: magukkal hozták azt a Budapest Bár cégtáblát, amit egy helyi művész készített számukra (a technikát filete-nek hívják, és gyakorlatilag díszes címfestés, kézzel festik ottani mesterek).Nagy bulik

Júniustól újra „nyitott kapukkal” várja rajongóit a Budapest Bár: június 13-án, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, és újabb, kitűnő vendégművészekkel köszöntik a közönséget. Az amerikai hegedűvirtuóz, Mazz Swift mellett Joao Egashira, a nagyszerű gitáros a másik külföldi fellépő. A brazil gitárművész japán emigráns családból származik, Farkas Robi zenésztársa és gitártanára volt Dél-Amerikában. Ritkán hallani Magyarországon gyönyörűen eljátszott brazil gitárfutamokat – most itt a remek alkalom! Reméljük, hogy a vérpezsdítő dallamokon kívül a napsugarakat is elhozzák nekünk, és utánozhatatlan tehetségükkel különleges zenei időutazásra viszik hallgatóikat.
 


A Budapest Bár fellépései valódi színházi produkciónak ígérkeznek.
Az előadásokhoz Pál Kálmán rendező varázsolt színházat a Karzat Színház közreműködésével. Teátrumot, ami pont olyan, mint maga a Budapest Bár: eredeti, érdekes, elegáns, feszes és nagyvonalúan előkelő. Az előadás játéktere a Budapest Bár öltözője, ahol titkos esti találkára gyűlnek muzsikusok és énekesek, és különös játékba kezdenek, ami egyszerre burleszk-szerű és abszurd, elképesztően pimasz, közben laza és könnyed, mint egy mulatói este a múlt század hajnalának békeéveiben. Mindez egy töb bmint két órás endorfinmámorban egyesül, ami nemcsak fantasztikus koncertet, de igazi színházi élményt is ígér, ahol a hangsúly mégis a zenén van. Itt a rendezői szándék is fordított volt: nem színházat kísér zenekar, hanem a Budapest Bár fülbemászó muzsikáját játsszák el az énekesekből verbuvált társulat tagjai. A közönség a Budapest Bár vendége lehet egy igazi, hamisítatlan budapesti estére, ahol az elegancia és a játékos jókedv elfed és elfelejtet minden bánatot és bosszúságot! Garantáltan a legolcsóbb wellness program minden generáció számára! A margitszigeti koncertre a Bárka Kikötő Jegyirodában (1092 Budapest, Ráday u. 37) és a www.jegy.hu-n lehet jegyet rendelni.Fesztivál-kavalkád

A Fesztiválok évében nyáron számos vidéki koncerten és fesztiválon is fellép a zenekar: többek között Szolnokon, Salgótarjánban, Zalaegerszegen, Kecskeméten a városi fesztiválokon, valamint olyan nagyobb rendezvényeken is, mint a debreceni Campus Fesztivál, az orfűi Fishing on Orfű Fesztivál, az Ördögkatlan Fesztivál, vagy a Hegyalja Fesztivál.

Újabb dupla album?
A nyár azonban nemcsak koncertekkel telik: a zenekar tovább dolgozik új, dupla albumán, amelynek „Zene” lesz a címe. Már elkészült 6 nagyszerű szám Mazz Swift közreműködésével, és a zenekar a nyáron tovább dolgozik. Az egyik CD-én swingek, jazz standerdek, tangók és bossa novák (Joao Egashira közreműködésével), a másikon pedig újraértelmezett cigány- és népzenei klasszikusok lesznek. 

www.budapestbar.hu 
 
[ 3805 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x