IV. Cigánymeggy Fesztivál
hirdetés
Címlap / Kultúra / IV. Cigánymeggy Fesztivál

>

IV. Cigánymeggy Fesztivál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-16

Az idei Agárdi Cigánymeggy Fesztivál különlegessége a főzőshow: a magyar gasztronómia élet kiváló szakembereiből, méltán népszerű, elismert séfjeiből verbuválódott zsűri tagjai főzőshow-val bűvölik el a látogatókat, és az általuk készített különlegességekből kóstolni is lehet majd. Gianni Annioni (Pommo D’Oro Étterem, Budapest), Bíró Lajos (Bock Bisztro, Budapest), Csapody Balázs (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) ételeit kóstolhatjuk meg Agárdon július 3-án. 


Rendezvénynaptár
Július első szombatján ismét megrendezzük az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében! A vendégek amellett, hogy betekintést nyerhetnek a Destillata 2009 nemzetközi pálinkaversenyen az Év Pálinkafőzdéje díjjal jutalmazott Agárdi Pálinkafőzdében a pálinkakészítés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolgatása során, és a kemencében sütött finomságok, a szilvamagon grillezett húsok, a szabadtűzön főzött Agárdi pörkölt, a népszerű Agárdi rétesek ízlelése alkalmával is.

A rendezvényt a meghívásos szakácsverseny sztárokból álló csapatainak versengése teszi egyedivé. A magyarországi vezető éttermek szakácsai, borászok, és a média képviselői  versengenek a szabadtűzön elkészített ételek versenyén. A főzőverseny házigazdája: Bodrogi Gyula színművész.

A téma idén: a házinyúl. A házinyúl, ez a méltatlanul elfeledett, Magyarországon kevéssé használt húsféle – szeretnénk ha ismét méltó helyet foglalna el a gasztronómiában, és a magyar háztartások főzési gyakorlatában egyaránt. A szakácsverseny két támogatója a Tetrabbit Kft és a Fűszerház Blog.
Látogasson el hozzánk, sokszínű programmal várunk mindenkit! Egész napos népművészeti kirakodóvásár, kézműves és játszóházi foglalkozások várják az érdeklődőket.
A kertben délelőtt bemutatót tart az agárdi női rögbi csapat válogatott játékosokkal, és külföldi vendégekkel! Várjuk a magyar krikett válogatottat és a magyar karatésokat, triálosokat is! A kíváncsi gyerekeket és felnőtteket tűzoltóautó várja, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési osztálya pedig motoros-szimulátort telepít ki hozzánk, amit kipróbálhatnak majd a vállalkozó kedvűek. Lesz solymász bemutató is, hóbaglyokkal, vad madarakkal - különleges program!


A színpadon hagyományőrző táncosok Sukoróról, Pákozdról dalkör érkezik, smooth jazz, operett, andalúz flamenco, és cigányzene: a 100 tagú Cigányzenekar művészei közül jönnek el hozzánk négyen a Cigányvarázs produkcióval. Délután népszerű filmzenéket hallgathatunk a Dunakanyar fúvósegyüttes előadásában.

Az est fergetes hangulatát a Szőke-Badár duó készíti elő Retro party-jával! A méltán népszerű kettős ezúttal sem fogja kímélni a nevetőizmokat!
A színpadi programok sora a Drumsters dobosainak produkciójával, ezt követően Dukai Regina koncertjével folytatódik, végül pedig utcabál a Griz zenekarral! Szeretettel várjuk!

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Kulturális és gasztronómiai ünnep az Agárdi Pálinkafőzdében
2010. július 3.

Részletes program:
10.00-14.00 szakácsverseny - házigazda: Bodrogi Gyula színművész.

Meghívottak:

Déryné Bisztró, Duna TV, Sauska Pincészet Villány, Patak Vendéglő, Pikantó-Tata, Olimpia Étterem, Central Drinks-Törökbálint, Dakar Team, Búsuló Juhász Étterem, Heimann, Bussay, Boom & Brass, Sarki Fűszeres, Ramada Balaton, Z+D ital Nagyker, Csőrmesterek, Tűzoltók, Le Bouchon Cafe, Azúr Hotel-Siófok, DeLUXE magazin, Hovány és Csapata, Bortársaság, E-Batta étterem-Százhalombatta, Törley, Haxen Király étterem, Arcade Bisztró, T-Com Csapat,,Velence Resort and Spa, Malackaraj Blog, Culinaris, Babel Delicate étterem
Zsűri:
Bíró Lajos, Bock Bisztro Budapest; Gianni Annioni, Pommo D’Oro Étterem Budapest; Csapody Balázs, Kistücsök Étterem, Balatonszemes; Kovacsik Tamás Rézkakas Étterem Budapest; Kádi Attila Nádas Étterem Agárd

Programok a kertben:
10.00-18.00 kirakodóvásár és kézműves játszóház
Kirakodóvásár: mézárus, keramikus, bőrmíves, bioszappan-készítő, ékszerész.
Kézműves játszóház: Kötélsodrás, gyöngyfűzés, nemezelés, babakészítés
10.00-18.00 az Agárdi Női Rögbi csapat bemutatója válogatott játékosokkal, a krikett válogatott bemutatója, triálosok, karatésok bemutatója. A Fejér megyei tűzoltó- és rendőrségi balesetvédelmi bemutatója, solymász-bemutatóProgramok a színpadon:

11.00 A KEREK ERDŐ ZENEMŰHELY BEMUTATJA: "Járd ki lábom, járd ki most" c. műsorát.
Találós kérdésekkel, közös mondókázással, énekléssel és tánccal tarkított zenével várja a gyerekeket: Balassa Édua és Zajzon Tamás népzenészek
11.45-12.00 A főzőcsapatok bemutatása – a mikrofonnál Bodrogi Gyula színművész
12.00-12.30 A sukorói hagyományőrző egylet táncműsora.
12.30-13.00 Tudósítás a szakácsversenyről - a mikrofonnál : Bodrogi Gyula
13.00-14.00 Cigányzene: A 100 tagú cigányzenekar 4 művésze lép fel: a Cigányvarázs zenekar!
14.00 -14.30 A szakácsverseny eredményhirdetése - interjú a győztesekkel és a bírálókkal. A mikrofonnál: Bodrogi Gyula
14.30-tól Mesterszakácsok főzőshowja: Gianni (Pommo D’ Oro Étterem, Budapest), Bíró Lajos (Bock Bisztro, Budapest), Csapody Balázs (Kistücsök Étterem, Budapest)
14.30-15.30 Solymász-bemutató – Egyed István solymász és különleges madarai
15.00 – 15.30 A Pákozdi dalkör műsora
15.30 - 16.00 Jazz koncert: Karosi Juli és zenekara
16.00 - 16-30 Filmzenék a Dunakanyar Fúvósegyüttessel
16.30 - 17.00 Operett egyveleg az Operett Voices társulattal
17.00 - 17.30 Andalúz flamenco zenekar és táncosok vérpezsítő előadása
17.30 - 18.30 Szőke-Badár: Retro party – stand up comedy
19.00 - 20.00 Drumsters dobegyüttes
20.00 - 20.30 Dukai Regina koncertje
20.30 - 23.00 Utcabál a GRIZ zenekarral

Egész nap:
cigánymeggy-vásár, főzdelátogatások,  – Az Agárdi Pálinka Vendéglő kerti finomságai, kézzel nyújtott Agárdi rétesek, szilvamagon grillezett  csirke- és sertéshúsok, Agárdi szabadtűzi bográcsos pörkölt
Agárdi Pálinkák, hideg sörök, pezsdítő borok 
 
[ 3100 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x