Fedezd fel a Bakony ősi titkait!
Címlap / Kultúra / Fedezd fel a Bakony ősi titkait!

>

Fedezd fel a Bakony ősi titkait!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

A Bakony rengetegei sok ősi titkot, rejtett tudást őriznek, melyek nagy részét a mai napig homály fedi. A sámánok, betyárok útján barangolva különleges természeti tájban gyönyörködhetünk, még most használjuk ki az enyhe őszi időt. 

 

Rendezvénynaptár
A Magas Bakony kiemelten védett természetvédelmi terület,  az emberi beavatkozás csak kis mértékben érintette, így a táj megőrizhette viszonylagos eredetiségét. Hasonló jellegű terület ma már csak elvétve található hazánkban, a dombok és barlangok ráadásul számos történelmi emléket is rejtenek. Állítólag a Bakonyban lelt utolsó menedékre Koppány vezér az államalapítás idején (Bakonykoppány) és itt került sor a Koppány és István közötti csatára is, mivel a terület nagy része Koppány uradalmához tartozott.


A híres bakonyi betyártörténetek színhelyeit is erre találjuk, főleg a Magas-Bakony zárt erdeiben, sötét szurdokaiban, kisebb-nagyobb barlangjai, mészkőnyílásai közelében érinti meg az embert a valaha volt betyárvilág környéket belengő emléke.  A völgyek, árkok, kisebb-nagyobb szurdokok által szabdalt, majd nyolcszáz méteres csúcsmagasságú területen több mint harminc barlang található.

A tibetiek OM jelű hegységként tartják számon a Bakonyt, és nem kevésbé érdekes, hogy jónéhány pogány áldozóhelyet is találunk errefelé, sőt, itt bújnak meg a Pénzlyukak is, a régen Aranyhegynek hívott Som-hegyen.

További információ a programról: www.tuzmadartaltos.hu
 
 
[ 5050 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x