Kortárs roma festők a makói múzeumban
hirdetés
Címlap / Kultúra / Kortárs roma festők a makói múzeumban

>

Kortárs roma festők a makói múzeumban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Az emlékezés színes álmai címmel nyolc kortárs roma festőművész munkáiból nyílik kiállítás a makói József Attila Múzeumban november 6-án, szombaton 11 órakor. A tárlat a roma kortárs festészetet igyekszik reprezentálni. A művészettörténészek szerint a roma festészetet sajátossága nem a színvilágban, sokkal inkább a témaválasztásban rejlik. A képek azt tükrözik, hogy mindegyik művész a maga roma identitását keresi. 


Rendezvénynaptár
A cigánytelepek világa is több munkán megelevenedik, emellett a cigány mesterségeket is megfestették az alkotók. Több mű segítségével pedig a cigány nép sorsába, történelmébe és mitológiájába kaphatnak betekintést az érdeklődők.


Az első cigány képzőművész, akiről tudomással bír a művészettörténet, Antonio Solario reneszánsz festőművész, aki feltehetően olasz apa és cigány származású anya gyermekeként született. A cigány képzőművészek csoportos jelentkezésének első periódusa Nyugat-Európában a második világháború utáni évtizedekre esett, míg Közép- és Kelet-Európában mintegy három évtizeddel későbbre.

A kortárs roma alkotók kiállítása január 31-ig tekinthető meg a makói múzeumban. 
 
[ 14129 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x