Igazi csemege az Arénában: Quimby, Kiscsillag, Csík, Nemadomfel...
Címlap / Kultúra / Igazi csemege az Arénában: Quimby, Kiscsillag, Csík, Nemadomfel

>

Igazi csemege az Arénában: Quimby, Kiscsillag, Csík, Nemadomfel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-28

Az egész esemény már délután kettőkor elkezdődik, mert a legkisebbektől a legnagyobbakig mehet mindenki, egész családokat, ovikat, sulikat, kis és nagy közösségeket és párokat, egyedülállókat, fogyatékkal élőket is egyaránt várnak. A táncosokkal, show-elemekkel és számos látványossággal megspékelt koncertek mellett lesznek kézműves foglalkozások, valamint olyan nívós tárgyak és termékek vására, melyeket mind-mind megváltozott képességű emberek alkottak. A jegyek árából támogatják azt az öko házat, melyet sérült fiatalok számára építenek, hogy ott jól érezhessék magukat és önálló életet élhessenek, némi szaksegítséggel, de semmiképpen sem börtönszerű körülmények között, avagy a szüleikkel szimbiózisban felnőtt koruk ellenére. 

 

Ez nemcsak egy fontos, környezettudatosságra intő kezdeményezés, az is egészen biztos, hogy a résztvevőknek egy frenetikus élmény lesz. Azon kívül, hogy jól fogjuk érezni magunkat, a csontvelőnkig áthat majd az az életszemlélet, amit a Nem adom fel együttes közvetít az embereknek. Én tini korom óta nem jutottam olyan extázisba, mint az ő koncertjeiken, és nem sírtam annyit tisztítóan, felemelően, mint amikor ők énekelnek, táncolnak, örömöt és hitet sugároznak.

A rögtönzött koncerttel egybekötött sajtóbemutatón jelen volt Kis Tibi a Quimby-ből, Csík Ferenc és zenész társai a Csík zenekarból, egy határainkon túl is elismert citera művész, újságírók, riporterek és Lovasi András is a Kiscsillag zenekarból.

Azért említem az ő nevét utoljára, mert a sok mély gondolat mellett az övét szeretném megismételni most nektek is. Körülbelül azt mondta, hogy mindannyian cipelünk egy keresztet az életünkben, és próbálunk küzdeni, harcolni, de ha elfogadjuk a keresztünket, akkor már könnyebb lesz hordani is azt. Igen, ismerős szavak ezek, ha jól emlékszem egy Jézus nevezetű egyén is ezt vallotta és meg is valósította, amikor rátették a keresztjét. És a Nem adom fel együttes minden köntörfalazás nélkül, direktben ezt üzeni már magával a puszta létével is, hogy az ember tegyen meg mindent azért, hogy kiegyensúlyozott életet élhessen, és amikor elmegy, akkor tudja azt, hogy méltó módon élt és megy most el...


Igaz, nem csak Lovasi András, hanem Kis Tibor és a többiek is hasonló szépeket és jókat mondtak. Tibi is kihangsúlyozta, hogy mi csak idézőjelben vagyunk "épek, egészségesek", és hogy most egy hosszú éjszakai munka után máris felfrissült itt a Nem adom fel társaság köreiben, mert az életet sugározzák, a jól élést, a szeretetet pont azok, akiktől ezt látva s hallva az ember torkát szorongatja a sírás.

Várkonyi Attila, a leendő buli estjének fő műsorvezetője biztatott is mindenkit, hogy sírjon nyugodtan most is és akkor is, ha úgy érzi. Senkinek nem kell szégyellnie, hogy mélységesen megérinti őket a látvány és az érzések, melyeket ezek az emberek sugároznak. Senkinek nem kell elfordulnia ahhoz, hogy elmorzsoljon néhány könnycseppet a zsebkendőjén, ahogy azt Lovasi András mondta, aki az utolsó mondatainál már láthatóan küzdött a sírással.

Azt hiszem képtelenség szavakba önteni azt az érzést, ami ott az embert hatalmába keríti, egy önfeledt, magasra és mélyre repítő, extatikus együtt rezgést velük és a mindenséggel és a mi legbensőbb lény-egünkkel egyaránt.

Jobb velünk a világ, hirdetik, és ehhez kétség nem fér.

A Kézenfogva Alapítvány karolta fel ezt a kezdeményezést már évek óta, és Európában, sőt a világon is példamutató módon foglalkozik a sérült emberek társadalmi integrációjával, munkaerő piaci képzésükkel és menedzselésükkel egyaránt.

Ilyenkor mindig eszembe jut az édesapám, aki gyógypedagógus volt, és egész életében a fogyatékkal élők jogaiért, társadalmi integrációjáért küzdött, akkor még kevés sikerrel. Ha most élne, nyugodtan hátradőlhetne a karosszékében, és szemlélhetné, ahogy a szellemi mag, amit akkor elültetett az országban, akár az ő jóvoltából is, most szárba szökkent, kivirágzott, és egy egészen más hangsúlyt tesz minderre a mai világban.

Ma már kísérletek is bizonyítják, tanulmányok is igazolják, de a saját bőrünkön és környezetünkben is látjuk, érezzük, hogy az úgymond "sérült" vagy fogyatékkal élő emberek; a vakok, siketek, down szindrómások, autisták, és sorolhatnánk még a rájuk tett elnevezéseket, szóval hogy ők min-mind segíteni jöttek az úgymond épeket, és a szeretetre tanítani őket és minket.


Hogy miért és hogyan? Egyszerűen. Ők elfogadják önmagukat, és valóban mindent megtesznek azért, hogy csak kis szaksegítséggel, de önálló életet élhessenek. Míg sok-sok épnek, egészségesnek kinéző embertársunk csak panaszkodik naphosszat, elképesztő "problémái" vannak, és sokszor kéri a maximális támogatást a többiektől, mint egy örök kisgyerek.
Ők, akikkel ma találkoztunk, lehet, hogy "fogyatékkal élnek", de azt elfogadták, és megtalálták a módját az értékes emberi életnek, és annak, ahogyan kifejezhetik, kimutathatják a szeretetüket és a segítőkészségüket.

Mert, ahogy a meghívott ismert zenészek valamennyien állították, a legfontosabb, hogy szeressük őket, és ők szeressenek bennünket.

És mi lehet több vagy jobb lehetőség erre, mint a zene, a koncert, és ez a hatalmas Sportcsarnok beli buli 2010 november 21-én, immáron a harmadik alkalommal.

Mindenkit kérünk, hogy menjen el, ha tud, és segítse ezeket az embereket, hogy ők segíthessék önmagukat és másokat az emberi élethez.

Kérünk, hogy szólj ismerőseidnek és barátaidnak is, hogy megtöltsük a Sportcsarnokot, 2010 november 21-én délután kettőtől, késő estig.

Nagyon szép elő karácsonyi ajándék lehet ez az este neked és szeretteidnek, az igazi és valódi szeretet és élni akarás jegyében.

Én is ott leszek!

Bors Mari Mira

További információk:
www.jobbvelunkavilag.hu
www.nemadomfel.hu

 
 
[ 3486 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x