A Csillag születik hegedűvirtuózai
Címlap / Kultúra / A Csillag születik hegedűvirtuózai

>

A Csillag születik hegedűvirtuózai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Sajnos a döntőben már nem szerepelhettek, nekünk mégis az egyik kedvencünk a VIRTUOSO együttes. A triót egy testvérpár, Bodor Gábor és Bodor János és egyik legjobb barátjuk, Horváth Zoltán alkotja. A testvérek édesapjukat nélkülözve, nehéz körülmények között nőttek fel. Pár héttel ezelőtt megtudhattuk még, hogy Zoltán 4 nővel él együtt - feleségével és 3 lányával. Egyébként a három fiatal művész a méltán világhírű Nemzeti Filharmonikusok tagja és gyerekkoruk óta klasszikus zenével foglalkoznak. Azt már kevesebben tudják, hogy a három hegedűs együtt bejárta a fél világot és rengeteg kalandban volt részük. 

 

Többször voltak Japánban, ahol egyszer úgy adódott, hogy hegedűkurzust kellett tartaniuk a világ legnagyobb városában, Tokióban. Útközben eltévedtek a hatalmas település forgatagában és az iskola helyszínétől – ahova tartottak - igen messze kötöttek ki. Kérésükre egy helyi motoros banda segítette ki őket a bajból, akik vállalták, hogy átszáguldanak velük a metropoliszon, és egészen a kurzus színhelyéig elszállítják őket. Gábor amúgy él-hal a motorokért és tulajdonosa is volt hosszú ideig egy gyorsasági motornak . A japán motorosok komolyan vették  a művészek késését,  így a 3 virtuóz pillanatok alatt célba ért. Igaz, utána még egy ideig nem tudtak tanítani, mert kezük-lábuk remegett a szupergyors motorcsodák sebességétől. Azt sem sokan tudhatják, hogy Gábor, János és Zoltán a munkájuk mellett napi több órás gyakorlással töltik az idejüket„Ha az ember valamiből tökéleteset akar alkotni, akkor teljes erejéből csak arra szabad koncentrálnia és kevés idő marad a szórakozásra.” – mondja János.  „Mi ebben a műfajban nem az  ’egyik’  legjobbak szeretnénk lenni , hanem  ’A’   legjobbak.” – folytatja Zoltán.


És hát valljuk be, tényleg jók. Tehetségesek, muzikálisak, virtuózok. Mindezt külsőleg kiegészítve egy kellemes, fiatalos megjelenéssel. Mondhatjuk tökéletes út a sikerhez, ami már 2 éve elkezdődött egy lemezszerződéssel.  „ A Sony csinált egy lemezt velünk Virtuoso címmel, de sajnos a promotálásra már nem jutott pénz.”- sóhajt Gábor, majd folytatja - „ Az emberek azt hiszik, hogy akinek már CD-je van, az profi. Pedig csak utána jön az igazi művészet. Felkutatni a menedzsereket, támogatókat, producereket. Sajnos egyelőre mi ott tartunk, hogy van egy nagyszerű hanganyagunk a Sony Music jóvoltából.”


A Csillag Születik harmadik szériájában is megízlelhették a sikert, mivel a legjobb 24 közé kerültek. Sajnos a végső megmérettetésben már nem lehetnek ott. „Nem igazán értjük a zsűri kritikáját. Azt kifogásolták, hogy nem volt show-elem a produkciónkban. Szerintem az, hogy valaki ezt a nagyon nehéz anyagot – amit Bolyki György írt kifejezetten a részünkre – lejátssza, eleve egy komoly show-elem. Elemeztünk külföldi nagysikerű sztárhegedűsöket, akik még ennyi mozgást sem visznek a zenébe és mégis imádja, elismeri őket a közönség. Szerintünk a show-elem a háttérben kéne menjen pl. táncosokkal, lézerrel….de van úgy, hogy az meg csak eltereli a zenéről a figyelmet. Mi nem mutatványosok vagyunk, hanem zenészek.”  – Gábor szinte levegővétel nélkül folytatja –„Oroszlán Szonja művésznő pedig azt kifogásolta, hogy nem klasszikus zenét játszottunk. De hát könyörgöm, mi popegyüttesként indultunk. Ráadásul ez a szórakoztató TV show nem is biztos, hogy elbírt volna egy bűvész és egy rapper között Haydn-t vagy Beethoven-t.”

De az élet itt nem áll meg, mondják a srácok nevetve, optimistán, majd előveszik féltve őrzött hegedűiket és gyönyörű dallamokat varázsolnak ki belőlük…. 
 
[ 3933 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x