Megjelent Neil Gaiman novelláskötete
Címlap / Kultúra / Megjelent Neil Gaiman novelláskötete

>

Megjelent Neil Gaiman novelláskötete

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

Lépj be Neil Gaiman új valóságába, amelyet tükrök sokszorosítanak és füst homályosít el, mégis mágikus és megragadható. A népszerű fantasy-szerző klasszikus novelláskötete végre magyarul is megjelent! 


Rendezvénynaptár
Neil Gaiman kezében a mágia nem pusztán illúzió, és minden lehetséges. Ebben az első, 1998-ban megjelent és mára klasszikussá vált novelláskötetében képzelete és ügyessége a hétköznapi világot baljós csodákkal teli hellyé változtatja: ahol egy filléres boltban megvásárolható a Szent Grál, ahol a bérgyilkos hirdetésben árulja szolgáltatásait, ahol egy fiú az életéért alkudozik egy trollal.

A kötet a maga idejében teljesen új alapokra helyezte a fantasyt, olyanannyira közel hozva a klasszikus szépirodalomhoz, amennyire csak lehetséges. A történetek őszinték és lenyűgözőek, ráadásul Gaiman úgy szövi ezekbe a fantasztikumot, hogy már az 1990-es években világszerte elismerték érte a stílus új úttörőjeként.

„Neil Gaiman rocksztár az irodalomban. Az egyik legmerészebb író… elképesztő helyeken talál rá a mágiára.” – írta róla a Miami New Times. „A novellák mögötti világ valóban tükör és füst, csupán egy lépés, egy szó vagy egy történet távolságra a miénktől.” – így a Publishers Weekly.


Neil Gaiman 1960-ban született Angliában. Eleinte újságíróként dolgozott, majd 23 éves korában egy fantasy-novellával indult el saját írói karrierje. Leginkább népszerű művei a képregények és regények, de mellettük ír még novellákat, verseket, dalszövegeket és forgatókönyveket is. A Sandman című képregénysorozatát a műfaj klasszikusaként tartják számon, a díjesőt és széles körű elismerést hozó Amerikai istenek pedig a sci-fi, a fantasy és a szépirodalom korlátait bontotta le. Gaiman stílusát sokszor a „posztmodern” jelzővel illetik, ám a műfajok sokasága és keveredése miatt, amelyet jól demonstrál a Törékeny holmik című novelláskötet, nehéz besorolni egyetlen irányzatba. Gaiman jelenleg Amerikában él, legutóbbi műve (The Graveyard Book) 2009-ben elnyerte a legjobb regényért járó Hugo-díjat.

Neil Gaiman: Tükör és füst

Agave Könyvek                   

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x