Megjelent Bear Grylls túlélő kézikönyve
hirdetés
Címlap / Kultúra / Megjelent Bear Grylls túlélő kézikönyve

>

Megjelent Bear Grylls túlélő kézikönyve

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-15

A vadon törvényeiben Bear Grylls feltárja azokat a titkokat, amelyeket a felderítéssel és természetjárással töltött évei alatt ismert meg. Kézikönyve nélkülözhetetlen mindazok számára, akik a természet meghódítására vállalkoznak. 


Rendezvénynaptár
„Ajánlom ezt a könyvet a világszerte élő 28 millió cserkész mindegyikének. Ti minden idők egyik legnagyobb, globálisan működő, a közjót és a nemes célt szolgáló ifjúsági mozgalmának a részesei vagytok. Erre méltán büszkék lehettek. A cserkészbecsület ugyanakkor arra is kötelez bennünket, hogy szerények legyünk, és mindebből másnak is adni tudjunk. Ne feledjük, hogy az erő a megtanult képességekben, az összetartó bajtársiasságban és a közösen megélt kalandokban rejlik. A Brit Cserkészszövetség főcserkészeként állandó tisztelettel tölt el a cserkészek világszerte tanúsított bátorsága. Kívánom, hogy ez a szellem sokáig kitartson.” – ajánlja könyvét a kalandor és felfedező Bear Grylls, akit milliók ismernek a Discovery Channel műsorából.

Bear Grylls, aki három évig szolgált a Brit Hadsereg különleges alakulatánál, könyvében a tábortűzrakás és táborépítés tudományától kezdve az elsősegélynyújtás technikáin át a biztos tájékozódás titkáig minden megtalálható, amire csak szüksége lehet egy természetjárónak. Útmutatója nemcsak a kihívások legyőzésére ösztökél, de arra is, hogy az ember valóra váltsa az álmait! A vadon törvényeiben Bear Grylls feltárja azokat a titkokat, amelyeket a felderítéssel és természetjárással töltött évei alatt ismert meg. Kézikönyve nélkülözhetetlen mindazok számára, akik a természet meghódítására vállalkoznak.

Egy kis ízelítő a könyvből:

Rejtett veszélyek – buktatók, amelyeket minden gyakorlott természetjáró szeretne elkerülni.
Bear titkos cserkésztippjei – leckék, amelyeket a szerző a saját kárán tanult meg…
Egy kis terepgyakorlat – módszerek, amelyekkel fejleszthetjük képességeinket, mielőtt a terepen is kipróbálnánk magunkat.
Rögtönzés a szabadban – tanácsok azokra a helyzetekre, amikor épp nincs nálunk a megfelelő szerszám.
Igaz tábortűzi történetek – történetek a különleges alakulatok katonáiról, valamint egykori és mai felderítőkről.Bear Grylls bevezetője

„Több mint egy évszázaddal ezelőtt a Brit Hadsereg egyik altábornagya, Robert Baden-Powell húsz fiú számára egyhetes tábort szervezett az Anglia déli partjainál fekvő Brownsea szigetén. Az így összetoborzott csapatot cserkészeknek nevezte azoknak a katonai cserkészeknek a mintájára, akiket az ő szavaival „azért a leleményességért és bátorságért választottak ki, melyet a háborúban tanúsítottak, amikor kiálltak egy sereg elé, hogy kiderítsék, hol az ellenség”. Cserkészeinek a lenyűgöző katonai pályafutása során a maga által is tökélyre vitt tudást adta át; olyan készségeket, mint a megfigyelés, a faismeret, az életmentés és a menedéképítés.

Baden-Powell el se tudta volna képzelni, hogy cserkészmozgalma mára minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend majd. Vagy talán el tudta volna képzelni. A leleményesség és a bátorság azonban soha nem megy ki a divatból, és ez a könyv éppen erről szól. Valójában a leleményesség és a bátorság a cserkészlélek mozgatórugója.

Sok minden változott az elmúlt száz év során, amióta Baden-Powell létrehozta a cserkészmozgalmat. Nagyvárosok jöttek létre, és a technológia világa is rengeteget lépett előre. A természeté azonban időtlen maradt. Még mindig ugyanott vannak a csillagok, melyek alapján tájékozódunk, a nap továbbra is keleten kel és nyugaton nyugszik, az állatok ugyanolyan nyomokat hagynak maguk után, és a tűz is ugyanolyan fénnyel ég. Cserkészként kötelességünk gondoskodni erről a természetes világról és a benne élő összes élőlényről, megérteni a vadont, megzabolázni, és venni a bátorságot ahhoz, hogy kövessük a bennünk rejlő, istenadta kalandszellemet, bármerre is vezessen bennünket.

Sok alkalommal írtam már le könyvben a túléléssel vagy a szabadban megéltekkel kapcsolatos tapasztalataimat, és rengeteget utaltam korábbi felfedezőútjaimra vagy azokra a kalandokra, melyekben volt szerencsém részt venni. Ezzel szemben keveset írtam eddig a Brit Hadsereg Különleges Légi Szolgálatának 21. számú hadosztályánál tanultakról. E könyvben olvasható tudnivalóknak nagyrészt a mai napig alkalmazott, akkoriban elsajátított készségek szolgálnak alapul. Mindennek egyszerű az oka. Rendkívül szoros az összefüggés a különleges alakulatban és a cserkészet világában használatos nélkülözhetetlen alapelvek között. E kézikönyv megírása során szándékom volt kiemelni ezt az összefüggést, ám arra is törekedtem, hogy a nyomkereső cserkész által elsajátítandó tudnivalók kontextusába megfelelően beillesszem mindazt, ami a különleges alakulatnál szolgáló katonát jó katonává teszi.

A cserkészmottó a „Légy résen!”, és az élet lényegében erről szól. Hogy légy résen, és képezd magad a kalandra, a túlélésre, hogy tudj kisebb csapatokban működni, értsd meg a természetet és az életet a vadonban, és állj készen az életre és arra is, ami utána következik. A hit segítségével békére lelhetünk, ugyanez a hit azonban ahhoz is sok bátorságot adhat, hogy kicsit talán messzebbre nyújtózkodjunk annál a pontnál, ameddig minden kényelmes. Minden, amiért érdemes élni, azon a bizonyos kényelemhatáron túl kezdődik: ha merünk mindent kockáztatni, ha a költségek ellenére követjük az álmainkat, ha a fájdalom ellenére merünk szeretni, ha kétségeink ellenére merünk cselekedni, s ha félelmeink ellenére merünk bátran élni. Ennek megragadása a cserkészet és a vadonban töltött élet kulcsa: a nevetés, az igyekezet, az álmodozás és a felfedezés, valamint az, hogy szeretteinket is magunkkal vigyük.

Induljunk hát a szabadba! Az élet kaland, amit bátorsággal kell élni.

Áldjon az Isten, és hajrá!


Bear Grylls, a Brit Királyi Haditengerészet tiszteletbeli alparancsnoka, a Brit Cserkészszövetség főcserkésze

Bear Grylls: A vadon törvényei - Túlélés és felderítés kézikönyve

Jaffa kiadó 
 
[ 4231 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x