Utolsó hétvége a Gyerek Szigeten
hirdetés
Címlap / Kultúra / Utolsó hétvége a Gyerek Szigeten

>

Utolsó hétvége a Gyerek Szigeten

Forrás: Sziget.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-26

Elérkezett az utolsó hétvége, amikor még mindent lehet: az idén utolsó alkalommal nyitja kapuit az ingyenes Gyerek Sziget, a Hajógyári sziget nagyrétjén. A sok közkedvelt és ismert program mellett egy nemzetközi kulturális csemege is várja a családokat: itt lesz a Presidio Táncszínház, amely most 3. nemzetközi turnéja keretében Magyarországra érkezik és két bemutatót is tart a Gyerek Szigeten. Emellett lesz fúrás- faragás, zenebona, sőt cowboyok és lasszóvetés, és ahogy az lenni szokott: kés, villa, olló, minden, mi gyerek kezébe való, reggel 10 órától délután 6-ig. 


Rendezvénynaptár
Szombaton egy elismert, professzionális alkotó társaság, a Presidio Táncszínház lép fel a Nagyszínpadon. A kultúrák közötti tánc a Presidio Táncszínház védjegye, a darab nemzeti táncokból áll, amelyek olyan sokszínű kulturális és folklór tradíciókat tükröznek, amelyeket generációk őriztek meg és adtak tovább. Egy elvarázsoló multikulturális mozaikként, a KULTÚRÁK KÖZÖTTI TÁNC™ nem csak egy művészi, hanem egy érzelmi hidat is alkot a különböző világok között, amelyen a diákok könnyedén áttáncolhatnak, hogy megértsék, fejlesszék és ezáltal gazdagítsák életüket. A Presidio Táncszínház most 3. nemzetközi turnéja keretében Magyarországra érkezik és két bemutatót is tart a Gyerek Szigeten.

Az utolsó hétvégén vasárnap a Batyu Színház előadásában Jancsi és Juliska története elevenedik meg majd a Nagyszínpadon, utána pedig a Kaláka együttes dalaira mulathatnak kicsik és nagyok.  Ezen a hétvégén valódi cowboyokkal találkozhatnak a látogatók a Gyerek Szigeten, ahol elleshetik a lasszóvetés csínját-bínját is és lovagolhatnak is, ha ahhoz van kedvük. A Vándor Vurstli most is tarka forgataggal és színes dobóbódékkal lesz jelen, az Utcaszínház helyszínen pedig a Gólyalábas lovagi torna és Matyi, a ludas szórakoztatja majd a gyerkőcöket.


Az elmélkedőbb, a tudomány iránt fogékony porontyoknak sem kell aggódni, ők a Tudományos Játszótéren tesztelhetik, hogy mennyi áramot képesek termelni egy bringával, ezen túl megmérhetik saját reakció idejüket és megtudhatják, hogyan építhetik meg Da Vinci hídját szerszámok és kötőanyag nélkül. A mozgékony gyerkőcöknek ismét lehetőségük van gumiasztalon ugrálni, mászó falra mászni, asztalon teniszezni, csocsózni, focizni, tollaslabdázni, de akár frizbizni is.

A Kézműves Palotában ez a hétvége a tűzzománc ékszereké, a Papírvarázs Kézműves Kuckóban pedig csodálatos papírvirágokat készíthetnek az ügyes kezű gyerekek.

Az Amerikai Nagykövetség helyszínén igazi vadnyugati hangulatban, kézműves foglalkozások keretében kipróbálhatják a lurkók a zászlófüzér (angolul bunting) készítést és izgalmas történeteket tudhatnak meg az amerikai zászlóról. A legszebb zászlófüzéreket a Nagykövetség Függetlenség napi ünnepségén is kiakasztják majd.
Délutáni táncházunkban a nagyszínpadon is fellépő San Francisco-i Presidio tánccsoport oktat majd western táncot.

A Hello holnap! ligetben a fantáziának semmi sem szab határt, ha újrahasznosításról van szó: kidobásra ítélt, haszontalan holmikból praktikus és szép tárgyak készülnek és már készültek lelkes gyerekek keze nyomán az előző hétvégén is. A helyszínen készült, a gyerekek által dekorált csodás, színes virágládikákat immár virágpalántákkal kiegészítve, két idősek otthonának ajánlja fel a rendezvény, amit az utolsó hétvégén át is nyújtanak majd a szervezők.

A Poronty Cirkuszban bohóckodó kedvű apróságok zsonglőrködhetnek, miközben lengőkötélen, trapézon is kipróbálhatják magukat. Táncolhatnak kötélen, egyensúlyozhatnak egykerekű biciklin, illetve más változatos eszközöket is kipróbálhatnak a látogatók.


Az érzékek birodalmába vezet az Ability Park, ahol tapintásra, szaglásra, hallásra vagy vizualitásra épülő logikai, ügyességi és memória játékok várják a gyerkőcöket, például Hexagon, ujj labirintus, amőba. A rendszerető rendszerező játékban pedig egy gengszternek nyújtanak segítséget, hogy eligazodjon a teendői között.

A Színes Falu lakói három, Magyarországon élő külföldi közösség: a mongol, a kínai és az iráni sátorban autentikus nemzeti és ügyességi játékok, érdekes foglalkozások várják az érdeklődőket.

A vagányokat megint várja a Yippy akadálypályája, élő libegő akadállyal és ajándékokkal. Az utolsó hétvégén is lesz Pöttyöshajó, Láthatatlan kiállítás, Állatsimogató, Játékforrás élménykuckó, és BringaMánia Park is.

S ha ez még kevés, az összes program részletesen a www.gyereksziget.hu oldalon található.

Az idén tehát utoljára, kalandra fel a Gyerek Szigeten!


Képek: sziget.hu/Mozsi Gábor 
 
[ 2165 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x