Viszlát Sziget!
hirdetés
Címlap / Kultúra / Viszlát Sziget!

>

Viszlát Sziget!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-15

Fesztiválállapot - egyedülálló életérzés, sőt, világlátás, amit legalább egyszer az életben át kell élni, hogy kitartson egy évig. Búcsú a Szigettől. 


Rendezvénynaptár

Faló

Véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni egy várost egy rendezvénnyel, pláne nem a világ fővárosát egy budapesti zenei fesztivállal, bármennyire nemzetközi legyen is. Mégis kapcsolatban áll New York és a Sziget közt: mindkettő érzelmeket vált ki. Vagy nagyon szeretik, vagy ki nem állhatják. Egy biztos: senkit sem hagynak hidegen.


„Fesztivállapot”

A „fesztivállapot” - ahogy egy zenekar megénekelte - valóban egyedülálló. A hagyományos értékrendek megszűnnek, az elidegenedés emelte falak leomlanak. Alkalmi és hosszú távú emberi kapcsolatok születnek mindenféle nemben és rangban. Az önfeledtség, öröm, extázis nem határozottan körvonalazható élmények, nem lehet őket definiálni, csupán megélni és ezt ahányan vagyunk, annyiféleképpen tesszük. Kinek a népszerű zenekarok jelentik ezt, kinek valamelyik alternatív stílus, kinek az asztalon táncolás, kinek egy Duna-parti szédületes légyott, még az egyik kedvenc bandájáról való lemaradás árán is, kinek egy új tetkó felvarratása, kinek a pihenő zónában való elmélkedés közbeni „aha-élmény”, kinek a Tarot Labirintusban való kiigazodás és az ottani üzenetek megértése, kinek a Reiki energiával való feltöltődés, kinek az improvizációs színházban történő szereplés egy bizarr pár perces jelenetben ... csak hogy néhányat említsek a számtalan lehetőségből. Akár csak pár órát tölt valaki a kedvenc bandája koncertjén, akár az első perctől az utolsóig a Szigeten szórakozik, egy biztos: nem unatkozik.Keleti blokkMikulások gyűrűjében

Programkavalkád

A 20. Sziget rengeteg új programot kínált az előző évekhez képest:  az óriáskerék (londoni mintára Sziget Eye-nak is keresztelve), a Luminárium, és sorolhatnám. Végigjárni minden sátrat, programot nem lehetetlen vállalkozás, de aktívan részt venni, kipróbálni minden lehetőséget még akkor sem lehetséges, ha egy szemernyi alvás nélkül próbáljuk ezt megtenni a rendelkezésre álló idő alatt.

Egyre több a külföldi résztvevő
Egy évek óta sokak által vitatott kérdés a külföldiek egyre nagyobb jelenléte. Miért okoz ez negatív érzéseket, miért vált ki ellenséges hozzáállást bizonyos körökben, emberekben? Úgy érzem, a jelenségnek inkább örülni kellene. Szép hazánk – sajnos – előkelő helyet foglal el az alkoholizmus és öngyilkosság világlistáján. Nem sok sikertörténettel büszkélkedhetünk az utóbbi években... miért baj az, ha egy hazai fesztivál megkapja az első helyezést az Európai Nagyfesztiválok kategóriájában? A rendezvény ideje alatt – a koncertek élményei mellett - lehetőség nyílik más-más kultúrák, értékrendek megismerésére, mellyel nyitottabbá válhatunk, látókörünk tágabbá válhat, a nagyvilágra való rálátásunk nem csupán a média által közvetített hírekre támaszkodhat, hanem az ott élők személyes tapasztalatára, véleményére. Miért tartják ezt egyesek ártalmasnak?

 
Viszlát Sziget!

Ezen a héten is – csak úgy, mint a megelőző években – kizárólag vidám arcokat láttam, lelazult, barátságos emberekkel találkoztam és beszélgettem. Jövőre folytatjuk!!!

Dékány Márta

Képek: Dékány Márta
Csudai Sándor - www.sziget.hu


 
 
[ 1962 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x