Lelkesen és szívből táncolj!
Címlap / Kultúra / Lelkesen és szívből táncolj!

>

Lelkesen és szívből táncolj!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

Beszélgetés Szabó Anikóval, akinek nem puszta kedvtelése vagy hobbija a spiritualitás, hanem megéli és gyakorolja a hitét és akinek lendületben van az élete, nem csupán a csodálatos hivatása miatt. Ujfalusi Márta interjúja. 

 

Szeretnék minél több sikeres, szorgalmas és sokoldalú művészt bemutatni az interjúim során, számomra is kimondottan nagy öröm, ha a kedvesség és a segítőkészség oly mértékben jellemez valakit, mint a mostani riportalanyomat, Szabó Anikó táncos-koreográfust. Pár éve ismerjük egymást, beszélgettünk már de most ültünk le először úgy igazán bensőségesen és egymásra figyelve. Hamar közös hullámhosszra kerültünk, mindkettőnket a Merkúr bolygó irányít, ő az Ikrek, én a Szűz csillagképben születtem. Mindkettőnk lakhelyéhez közel esett az a kedves budai kávézó, ahol a Tánc Világnapján beszélgettünk Anikóval.


- Milyen napod van ma?
- Picit fáradt, munka szempontjából nehéz időszakon vagyok túl, jól esik egy kis pihenés és lazítás, pont jókor beszélgetünk.

- Budai lány vagy Te is?
- Most éppen igen de Újpesten születtem.

- Mesélj a gyerekkorodról, izgő-mozgó kislány lehettél.
- A sport hároméves koromtól jelen van az életemben, később atletizáltam is, a családunkban édesapámtól jött a "sportvonal". Az atletikánál is előbb-utóbb jön a versenyzés, de én azt már nem szerettem. Eleinte nem mondtam el neki, hogy "edzés mellé" járok és engem a tánc érdekel.

- Hogy kezdődött a táncos életformád?
- Hip-hop táncórákra jártam egy tánciskolába, ahol szerencsére hosszabb időre ott is ragadtam.

- Édesapád tiltotta?
- Nem, de kicsit kiborult, amikor tudomást szerzett róla, de akkor már hajthatatlan voltam. Az első fellépésemre eljött és ott már enyhült a haragja.

- Hol volt az első fellépésed?
- A tánciskolával felléptünk az egykori High Life discoban, máig emlékszem rá, szerettem és sikerként éltem meg.

- Elmentek a szüleid megnézni?
- Igen és akkor már látták, hogy ebben vagyok boldog. Látták, hogy ez egy jól szervezett csapat, illik hozzám a műfaj és nálam amúgy sem érdemes erőltetni semmit sem.

- Mindeközben középiskolába jártál.
- Igen, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakközépiskolában végeztem, de a kötelező gyakorlatokon kívül soha egy pillanatig nem dolgoztam a szakmámban.

- Született tehetség vagy, ennek ellenére kicsit öntörvényű és zabolázhatatlan, de ugyanakkor roppant szorgalmas és figyelmes hölgynek tűnsz, akinek a hivatástudata sokaknak példaértékű lehet.
- Ilyesmi vagyok, jól látod. Sokat számít a tehetség, de egy kicsit hiányolom a klasszikus képzést, ezt azért innen-onnan igyekszem pótolni.

- Nagyjából 15 éves korod óta táncolsz, majdnem 2 évtizede. Az érzéseidet így tudod kifejezni és ebben tudod a legjobban megélni saját magadat?
- Mások korábban kezdték és van, aki már rá is unt, pedig tehetséges. Ismerek pár ilyen kollegát, kár értük. Igen, így vagyok teljes és ezt szeretem, ezt élvezem. Emellett a  tanítás és a koreografálás is óriási öröm.

- Ki volt az első tánctanárod?
- Szabó Ferenc. Neki sokat köszönhetek. Alázatot, karakánságot is tanultam tőle.


- Mikor szerepeltél először nagy színpadon és nagyobb létszámú közönség előtt?
- 18-19 évesen már a Dáridó műsorban szerepeltem, a Luxor showban, különböző televíziós csatornák műsoraiban. Szerintem elsősorban a  megbízhatóságom miatt kézről kézre adtak és folyamatosan dolgoztam már akkor is.

- Ezek milliós nézettségű televíziós műsorok voltak. De mikor voltál először nagyobb színpadon?
- A Dáridó produkcióval országos turnékra mentünk, ezeken a fellépéseken nem ritkán bizony negyvenezer ember előtt táncoltunk.

- Mindig magadat adod?
- Igen, a tánc szívből jön. Akinek működnek az érzései, aki önmagából merít, az tudja színpadra vinni vagy az tud tanítani, koreografálni.

- Volt rossz élményed bármelyik fellépésen?
- Hamar feltalálom magam és valahogy olyan a habitusom, hogy mindenben a jót látom. A kicsi kellemetlenségekből is tanulok és megpróbálom átformálni jóra.

- Beszéljünk a hitedről. Rád van írva, látszik rajtad, én biztosan látom és érzem. A spirituális valóságodat teljesen megéled?
- Azt érzem, igen, van mit fejlődnöm, de mégis hálát adok Istennek mindenért, a hibáimért is. Gyakorlom a hitemet és ezt csak javasolni tudom mindenkinek. A tiszta forráshoz kell fordulnunk örömeinkkel és bánatainkkal is. Belőle fakad minden, a szakmai életünk és a magánéletünk boldogsága is.

- Senki nem úszhatja meg a hét szűk esztendőt. Te megélted?
- Minden értelemben igen. Hasznos volt. Benne lenni, megélni néha nehéz volt, de nem sérültem.

- Boldog vagy? Ezt nem is kérdezem, inkább kijelentem.
- Igen és ezt csak fokozni tudom a jelenben is és a jövőben is.

- A múlt nehézségei a jelenhez hozzá tudtak tenni? Hűséges vagy.
- Igen, ez is a hitemből fakad. Nem adom könnyen magam, de nyitott vagyok és tanulékony. A hűség a magánéletemben is kincs, de a hivatásomban is nagyon fontos. Vagy elkötelezett valaki vagy eltűnik.

- Egyszer Udvaros Dorottya, akivel a múltkor pont itt, ahol épp ülünk, összefutottam, azt nyilatkozta, hogy a színpad teljes hűséget követel, amint megcsalja valaki, odébbáll, elhagyja. Egyetértesz?
- Ezzel csak egyetérteni lehet. Szépen és találóan fogalmazott a művésznő. A táncot, az aktuális munkát vagy komolyan veszi valaki vagy elkaszálja magát és hamar kiesik a körforgásból.

- Az pedig egy valóban érzékeny emberfajtának, a táncosnak nagyon nem tesz jót. Van valami recept arra, hogyan tedd minden értelemben gazdagabbá és elfogadóvá a működésedet? Hogy tudj adni és kapni, hogyan tudd a lent és fent helyett a "középen létezést" megvalósítani?
- A kommunikációval, a türelmetlenséggel, a makacssággal és a szétszórtságommal folyamatosan harcolok, időnként sikeresen. A földi dolgok, ügyek intézése is nehezemre esik néha. De ez is része az életnek. Az optimizmusom és a szeretet a receptem, ezt ajánlom mindenkinek!


- Vehemensnek látlak.
- Az is vagyok, május 24-én születtem, igazi Ikrekként létezem.

- Tehát a számmisztika szerint 6-os ember, vigyázz, mert egy kicsit mindig kibabrálhatnak Veled.
- Tudom, erre már rájöttem, teszek is ellene vagy inkább azért, hogy ne történjen meg az, hogy kihasználnak és mindenki helyett dolgozom.

- Mi az, ami kiborít?
- Az igazságtalanság és a tehetségtelenség. Mindkettő pusztító, kerülöm, de néha felháborít.

- Precizitás?
- Tanulom, gyakorlom, de jó erényeim is ezek alapból.

- Melyek voltak vagy melyek most a kedvenc munkáid?
- Mindig azok, amelyeken épp dolgozom. Szerettem a Voice-t, hatalmas munka volt. Kollegámmal, Túri Lajossal ketten koreografáltuk, nagy munka volt és várjuk a folytatást.

- Láttalak már divatbemutatókon, divatshow-kon is.
- Igen, ezeket is szeretem, kedvencem a Szegedi Árkád napok, de bármelyik jó, ahol jó a csapat és általában ez elmondható. Nagyon szeretem az élő zenés koncerteken való fellépést is, különleges varázsa van annak, amikor egy jó zenész vagy egy jó zenekar élő fellépését tánccal tudjuk teljesebbé tenni.

- Az Orfeum zenés mulató vezető koreográfusa és táncosa is vagy. Sokszor láttalak a kis miniatűr színpadon ott is.
- Nagyon szeretem azt a helyet és a hely közönségét, különleges odafigyelést igényel egy kicsi ékszerdoboz színpadon dolgozni és az külön öröm, hogy ott mindig jó a hangulat.

- Szeretsz tanítani is?
- Nagyon szeretek tanítani, de ez most éppen egy kicsit szünetel, ha újra érzem, újra csinálni fogom ezt is. A koreográfusi munka is egyfajta tanítás, sőt, néha azt érzem, nálamnál tehetségesebb embereknek adok munkát azzal, hogy színpadra vagy felléppésekre hívom őket.

- Ez az alázat és a felismerés. Mindent megérzel?
- Igen, nagyon sok mindent. Szeretek érzékeny lenni.

- Hamarosan 33 éves leszel. Mit kívánjak születésnapodra? Nem mintha nem lenne ötletem, de kíváncsi vagyok, mit szeretnél?
- Dolgozni és alkotni szeretnék, amíg az erőm bírja és vidáman és elégedetten élni, mint most. Szeretnék színházban többet dolgozni, színpadra állítani kortárs vagy klasszikus koreográfiákat és még több nézőt elbűvölni és szórakoztatni vele.

Köszönöm a tartalmas és vidám hangulatú beszélgetést és sok sikert kívánunk Szabó Anikónak a Harmonet olvasói nevében is.


Ujfalusi Márta
látó-spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu

 
 
[ 5287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x