Megosztó, szakállas, szemüveges - ByeAlex
Címlap / Kultúra / Megosztó, szakállas, szemüveges - ByeAlex

>

Megosztó, szakállas, szemüveges - ByeAlex

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A külföldi sajtót olvasva meglepő véleménykülönbségekre bukkanunk: szeretik a hangját, de furán áll a szakálla, egyszerű a szövegválasztás és kissé bugyuta a hangvétel, mégis szerethető és emberi: ő ByeAlex, az Eurovíziós dalfesztivál magyar képviselője. 


Rendezvénynaptár

Bájos, aranyos, jó hangok – nagyjából ilyen határok közé tudnánk betenni ByeAlex munkásságát, amiről eddig nem hallhattunk nagyon, most viszont annál inkább kapjuk minden irányból. Egy máltai weboldal így ír Alexünkről: „Az egyik legegyszerűbb produkció az idei mezőnyből. Örményország után az az érzése támad az embernek, mintha ByeAlex borzasztó tehetséges lenne. A dal nagy nyugalmat áraszt, az egyetlen ami ennek kiteljesedését meggátolja, hogy az előadóból hiányzik az érzelem vagy a személyesség, de az is lehet hogy direkt csinálja.”

Alex egész eddigi életében kereste az utat a zenéhez, minden lehetőséget megragadott, hogy ezáltal kifejezhesse önmagát. Első titkos nótáját, valamikor 11 éves korában költötte. Talán, még meg is van valahol egy kazettán, de sosem mutatta meg senkinek! Körülbelül 15 évesen komponálta meg első - akkor épp elektronikus - témáit, valami ócska zeneszerkesztőn, de ezek szintén az ’asztalfiókban’ landoltak. A gimnázium végén, pár haverral zenekart is alapított, amely óriási sikertelenségnek örvendett, hiszen egy dalt sem raktak össze, pedig Alex sokat írt már akkor is. Az egyetem alatt, Love Story Bar néven, sok próbát és néhány demózást is megélt egy felállással, de messzebbre nem jutott. Ugyanakkor, ennek az időszaknak a terméke, első saját dala, melyet már nagyközönségnek is megmutat, a Csókolom! Alex szeret pepecselni a témákkal, örök elégedetlen, keserédes, cinikus, de mégis mulatságos figura, akivel nehéz dűlőre jutni!


Kell ennél több? Persze most te lehet, hogy húzod a szádat, mondván ez a tejbetök gyerek nagyon idegesít és mivel édes bája az egyszerűségében rejlik ezért nem szavazol, inkább fagyira költöd a pénzed ott Angliában vagy bárhol a világon… de tudod mit? Úgy gondolom, hogy Alex nem csupán Alex, hanem egy szimbólum, és ha a külföldiek szeretik a dalát, akkor majd szeretik Magyarországot is, nekünk meg pont ez az amire szükségünk van: egy nagy zsáknyi külföldről érkező szeretet, jó megítélés és ölelő karok, akkor is ha néha nagyon hülyén viselkedünk a politika vagy gazdaság nemzetközi játszóterén.


Horváth Norbert

Kép: www.facebook.com/byealexmusic
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4435 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x