A magyar Horby újra írt
Címlap / Kultúra / A magyar Horby újra írt

>

A magyar Horby újra írt

Forrás: Magvető
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

Utolsó regényének megjelenése után Maros Andrást egy rajongásig szerető kritikusa Nick Hornby-hoz hasonlította, ami kétségkívül komoly elismerés, pláne tőlünk,mindent borúsabbnak látó népektől. 

 

A szerző most megjelent Semmi negyven című kötete egy majdnem híres magyar teniszező memoárja, vagyis a szerző teniszezéssel töltött ifjúságát és a nyolcvanas éveket örökítette meg. A rendszerváltás környéki Magyarország egy élsportoló tinédzser szemén keresztül. Epizódok egy a vasfüggöny mögül az USA-ba keveredett, álmodozó fiú mindennapjaiból.

A könyv az aktuális példaképeken, McEnroe-n, Lendlön, Wilanderen, Noah-n és másokon keresztül meséli el, hogyan lesz valakiből az amerikai elnökkel kocogó, Ivaniseviccsel focizó, külföldön versenyző teniszező, aztán hogyan nem.


Különös figurák és helyzetek, elérhetetlen példaképek a 80-as, 90-es évek teniszvilágából – talán ez Semmi negyven lényege, de az is lehet, hogy inkább valamiféle emlékkönyv nekünk, akik a hetvenes évek derekán születve pont ott és pont akkor éltük a gyermek- és fiatalkorunk aranyidőszakát. Igaz nem az USA-ban, de valahogy mégis mintha kicsit mi is ott lennénk, átélnénk azt az élményt, ami innen Moszkva tér, onnan McEnroe.

A hetvenes évek fiainak és lányainak kötelező múltidézés, a többieknek pedig csendes visszatekintés a békebeli időkre, amikor még hittek az erős eszmékben.

Maros András: Semmi negyven
Magvető


 
 
[ 1591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x