Gyógyult rákbeteg művészek bemutatója Budapesten
Címlap / Kultúra / Gyógyult rákbeteg művészek bemutatója Budapesten

>

Gyógyult rákbeteg művészek bemutatója Budapesten

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

2013. június 12-től Szebeni András fotóművész és Raffay Béla szobrászművész műveiből láthatnak ízelítőt az érdeklődők "Életöröm" címmel. A rákbetegségből felgyógyult művészek alkotásaikkal kívánják felhívni a figyelmet a gyógyulásba vetett hit erejére és arra, hogy van segítség a küzdelemben.  

 

Bár napjainkban a prevenció kiemelt helyen szerepel az egészségügyi kommunikációban, továbbra is rendkívül magasak hazánk megbetegedési statisztikái. A művészek alkotásaikkal amellett emelnek szót, hogy a kezelések iránti bizalom, a gyógyulás esélyeinek elfogadása, valamint az életbe vetett hit együttesen legyőzhetik a rákbetegséget.

Diagnózis
Raffay Béla 2000-ben szembesült betegségével: felesége vette észre azt a kulcscsont alatti daganatot, melyről kiderült, hogy Non-Hodgkin kórról - a nyirokrendszer daganatos betegségeinek egyikéről - és annak is egy igen agresszív fajtájáról van szó. Szebeni Andrásnál 2003-ban állapítottak meg tüdőrákot. A betegség felismerését mindkettőjük esetében hosszas orvosi kezelések követték, majd sajnos mindkét esetben áttétek keletkeztek, így második alkalommal is fel kellett venniük a harcot a betegséggel.  Az egészségükért folytatott küzdelem bármekkora terhet is jelentett, egyvalami nem változott: továbbra is folytatták az alkotást.

Találkozás és életre szóló barátság
Mindkettejük figyelmét a kemoterápia során hívták fel egy magyar rákkutató találmányára. Bélának az Onkológiai Intézet egy pszichológusa, Andrásnak pedig a terápiát végző szakápoló beszélt arról a lehetőségről, melyért egy életre hálásak. A találmány dr. Kulcsár Gyula biokémikus nevéhez kötődik, aki a szervezet természetes tumorellenes védelmének a felfedezője. Több évtizedes tudományos kutatásokkal is alátámasztott felfedezése vezetett annak a készítménynek a fejlesztéséhez, amelyet a művészek is alkalmaztak a hagyományos orvosi kezelések kiegészítéseként. Szebeni András egykori, pécsi kiadóján keresztül személyesen is eljutott Dr. Kulcsár Gyulához, csakúgy, mint Raffay Béla, aki egy kisplasztikát ajándékozva ismerkedett meg a kutatóval.


 „Életöröm”, inspiráció, művészet

„Nem szabad magunkba fordulni, de tagadni sem szabad. Mindent meg kell tenni a gyógyulás érdekében, megválogatva, hogy hogyan élünk. Fel kell mérni, hogy vannak lehetőségek. Végül tenni kell azt, ami éltet!”- tanácsolja Szebeni András. 
Mára kimondhatjuk: a művészek meggyógyultak. Kulcsár Gyulával azóta is tartják a kapcsolatot és szívesen működnek együtt. Idén közös művészi munkájuk is megvalósult, melyet gyógyulásuk inspirált. A műveikből készült válogatás a Culevit (Budapest VII. Klauzál tér 4.) most megnyílt mintaboltjában látható június 12-étől június 30-ig.

 
 
[ 1591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x