Aktot festett az égre Nánási Pál
Címlap / Kultúra / Aktot festett az égre Nánási Pál

>

Aktot festett az égre Nánási Pál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-07

Pityu kutyáról készült fotóját és aktot is kiállított Nánási Pál a világújdonságnak számító Égi Galéria projekt keretien belül. Kolovratnik Krisztián szintén saját képeit vetítette az égre a különleges technika segítségével. És bár alapvetően az analóg fotózás szerelmese, az ötlet kedvéért digitalizált néhányat ritkán látható képei közül. 

 

"Egy fotós azért készít képeket, mert szeretné a világnak megmutatni. Engem mindig érdekeltek a különleges kiállítási technikák, az égre festés pedig nagyon érdekes formája a képek bemutatásának.  Látni is, meg nem is. Kicsit olyan, mint tűzijátékot fotózni, nehezen tudod kiszámítani, hogy végül mi lesz a képen, de ha jól kapod el, gyönyörű kép születik”– mondta Nánási Pál az Égi Galéria megnyitóján. A fotós fekete-fehér fotóit vetítette az égre a különleges technika segítségével, melyek között családi kedvencükről, Pityu kutyáról készült portré, de izgalmas akt is szerepelt.„Kíváncsian várom, hogy a képek, amiket az égre festek, hogyan keverednek majd a városképpel és az esti fényekkel” – mondta.


Nánási Pál mellett Kolovratnik Krisztián néhány ritkán látható képét is megnézhette a megnyitó közönsége. Bár eredetileg színművész, Kolovratnik Krisztián számos sikeres kiállítást tudhat maga mögött fotósként is: az Égi galériában három saját, eredetileg analóg technikával készült, fekete-fehér képét „állította ki”, amelyeket a kivételes alkalom kedvéért digitalizált. „A képalkotás újabb és újabb módjai jelennek meg, amelyektől én magam sokáig ódzkodtam, mert megrögzött híve voltam az analóg technikának. Mára már egyre jobban szórakoztatnak az effajta újítások” – mondta el.

Az igazi újdonságnak számító, különleges Égi Galéria projektet egy távközlési vállalat indította útjára – az ötlet pedig abból a meggyőződésből született, hogy bizony vannak olyan különleges pillanatok, amelyeket legszívesebben az égre festve osztanánk meg mindenkivel. Az egyedülálló kezdeményezés egy helikopter, ún.hexacopter, egy LED-sorés ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeinek segítségével rajzolja ki a képeket az égre, a részleteiben kirajzolódó üzeneteket pedig egy hosszú záridejű kamera teszi láthatóvá. A repülő fotónyomtató segítségével október 13-ig bárki az éjszakai égre festheti a legemlékezetesebb élményeit megörökítő fotóit. A sosem látott magaslatokat megjárt képek pedig az Égi Galéria Facebook alkalmazásában gyűlnek.

 
 
[ 2597 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x