Zenei csemegék a Café Budapesten
hirdetés
Címlap / Kultúra / Zenei csemegék a Café Budapesten

>

Zenei csemegék a Café Budapesten

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

22. alkalommal rendezi meg a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált 2013. október 11-20. között. Az idei eseményen továbbra is a kortárs és progresszív művészeti szegmens mutatkozik be. A zenei fellépők között találjuk az Ensemble Modern, a Kroumata, a The Brandt Brauer Frick Ensemble együtteseket. A fenti repertoárt színesítik még az ECM Fesztivál és a Jazzmaraton. 


Rendezvénynaptár
Október 11-én és 12-én a Goethe Intézet támogatásával a Budapest Music Centerrel közös szervezésben, az Enseble Modern kortárs komolyzenei együttes két estén át nyolc zeneszerző művét mutatja be  Eötvös Péter vezényletével.

Október 12-én a Bárka Színház művészei, a 30Y és Szűcs Krisztián Qka (trombita) MONO címmel bátran a műfaji paradoxonok sűrűjébe vágva olyan koncertet adnak, amely a színház és a zene érdekes fúzióját vetíti a nézők elé a Nemzetközi Monodráma Fesztivál nyitóestéjén.

Október 13-án a The Brandt Brauer Frick Ensemble koncertje magával ragadó, impulzív, klasszikus hangszerekre komponált, természetes akusztikájú muzsikával, kortárs minimalizmussal, valamint a dance-techno és a jazz izgalmas ötvözetével kecsegtet. A csapat ugyanúgy az éjszakai klubok szívesen látott formációja, mint amennyire az elegáns koncerttermeké. Egyedi muzsikájukat hallva ezen nem is lehet csodálkozni.


Az Edition of Contemporary Music (ECM) Fesztivál október 16–19. között a Café Budapest különleges jazz és kortárszenei eseménysorozata, melyen lehetőség nyílik többek között az Elina Duni Kvartettel, a Quercus Trióval, Boros Zsófiával és a Susanne Abbuehl Kvartettel találkozni.  Az Opus Jazz Club-ban és a Budapest Music Centerben a kimagasló – a már számos Grammy-díjat elnyert –lemezkiadó legújabb és egész Európában nagy izgalommal várt projektjeit mutatja be. A kivételes atmoszférával kecsegtető koncerteken olyan karizmatikus előadók lépnek színpadra, mint June Tabor, Iain Ballamy vagy Elina Duni.

Október 19-én különleges koncertnek ígérkezik a svéd, ütőhangszereket megszólaltató együttes, a Kroumata koncertje. A 1978-ban alakult csapat mindmáig a kortárs zene egyik leginnovatívabb és leginspirálóbb formációja, nem csak Skandináviában.


A Jazzmaraton programján, október 18-án és 19-én a Ninagram, Luiza Zan, Barabás Lőrinc, Burján Orsi és a Pálinkálom, a Borbély Műhely, valamint a Tóth Vera-Éles Gábor duó koncertjei érzékeltetik, hogy milyen tágas és sokrétű az a zenei világ, melyet csak egyszerűen jazznek nevezünk.

A jazzvilág két gitár óriása, Mike Stern és John Abercrombie is fellép a Café Budapesten. John Abercrombie „39 Steps” című, idén ősszel megjelenő anyagát mutatja be. A legendás mester a közelmúltban úgy nyilatkozott, arra törekszik, hogy játéka révén a közönség eleven kapcsolatba lépjen a jazz kimeríthetetlenül gazdag múltjával, és azt szeretné, ha ugyanilyen intenzíven át is élné a zenei határok kitágíthatóságának élményét. Mike Stern is friss zenei anyaggal érkezik, hitvallása, hogy a zene az a hely, ahol bármi megtörténhet. 
 
[ 1719 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x