Díjazzák azokat az ötleteket, amelyek élhetőbbé teszik...
Címlap / Kultúra / Díjazzák azokat az ötleteket, amelyek élhetőbbé teszik a világ nagyvárosait

>

Díjazzák azokat az ötleteket, amelyek élhetőbbé teszik a világ nagyvárosait

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A Financial Times és a Citi kezdeményezésére 44 országból érkeztek pályázatok, amelyek főleg a tömegközlekedést, az energia és a közüzemi szektort, az oktatást, és a lakhatást alakítanák át, valamint a mobil technológiát. Európából négy pályázat jutott a döntőbe.  

 

A franciák a Magyarországon „telekocsi”-ként ismert koncepcióval pályáztak, aminek a lényege, hogy hosszabb utakon ne csak egy ember utazzon egy autóban, hanem csoportokba szerveződve egy autóval többen is célba jussanak. Londonban a kertészkedést népszerűsítenék a kisiskolások körében. A világ lakosságának több mint a fele városokban él, és ez a szám növekedni fog az következő néhány évtizedben.

A Financial Times és a Citi korábban hirdette ki az idén immár második éve futó, „Megvalósuló városi ötletek” találékonysági versenyprogramjának döntőseit. A díj célja, hogy elismerje a nagyvárosi élet adta kihívásokra kidolgozott különleges megoldásokat.


A döntősöket a zsűri földrajzi régiónként választotta ki aszerint, hogy melyek azok az újító elképzelések, amelyek elősegíthetik a nagyvárosok fejlődését. A győztesek közül kikerülő végső nyertest egy díjátadó gálán hirdetik ki decemberben 10-én New Yorkban.

„Az egyes nagyvárosokkal szemben óriási az elvárás, hogy megteremtsék a növekedés lehetőségeit, és versenyképesek legyenek ebben a globális gazdasági világban. Büszkék vagyunk rá, hogy a programon keresztül elismerhetjük azoknak a munkáját, akik innovatív megoldásokkal támogatják a közösségüket, és rajtuk keresztül az egész társadalmat.” – mondta Ed Skyler, a Citi globális média- és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke. „A döntősök bennünket is inspirálnak mindennapi munkánk során, miközben arra törekszünk, hogy a világ top150 városa számára biztosítsuk azt a pénzügyi támogatást, amelyre szükségük van a modernizációhoz, a gazdasági fejlődéshez és a munkahelyteremtéshez.
 
 
[ 1124 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x