Jubileumi bélyeggel ünnepli az UNICEF születésnapját a Posta...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Jubileumi bélyeggel ünnepli az UNICEF születésnapját a Posta 40 éves az UNICEF Magyar Bizottság

>

Jubileumi bélyeggel ünnepli az UNICEF születésnapját a Posta 40 éves az UNICEF Magyar Bizottság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Az UNICEF Magyar Bizottság fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából 2015-ben jubileumi bélyeget ad ki a Magyar Posta. 


Rendezvénynaptár
Jubileumi bélyeggel köszönti a Magyar Posta az 1975-ben alapított UNICEF Magyar Bizottságot. A szervezetet negyven évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre, hogy minden gyermeknek biztosítsák az őket megillető alapvetőjogokat: védelmet, egészséget, oktatást és egyenlőséget.


  
 

Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk az elmúlt negyven évben elért eredményekre, arra, hogy évről évre egyre több gyereket és felnőttet sikerült elérnünk a gyerekjogokkal kapcsolatos üzeneteinkkel. Reméljük, hogy ezek az üzenetek most a Magyar Posta egyedi, UNICEF-es bélyegeivel minél több emberhez el fog jutni.”

Sárközy Ágnes a Magyar Posta filatéliai igazgatója elmondta: „A magyar bélyegkibocsátás történetében több olyan bélyeg is fellelhető, amelyek középpontjában a gyermekek állnak, a nemzetközi UNICEF szervezet 1996-os megjelenítését követően , idén először kerül forgalomba olyan filatéliai alkotás, amely a magyarországi szervezetet helyezi középpontba. A bélyeg olyan műalkotás, amelynek üzenete mindenkit elér, mindenki számára érthető, éljen a világ bármely részén. Ezért tartom kulcsfontosságúnak az UNICEF Magyar Bizottság fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyeget.”

Az UNICEF Magyar Bizottság munkájára nagy szükség van: egyes becslések szerint, ma Magyarországon minden tízedik gyermek erőszak áldozatává válik. Bár hazánkban zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben, mégis a szülők 70 százaléka elfogadhatónak tartja, ha megüti a gyermekét. Továbbá a magyar gyerek több mint negyede úgy gondolja, hogy a szüleinek joguk van megütni őt. Az UNICEF szerint a gyermekbántalmazás teljes mértékben megelőzhető és minden veszélyben lévő gyereknek joga van a védelemhez, a megfelelő segítséghez.


 
 
 
Az UNICEF Magyar Bizottság idehaza olyan kampányokat indított, amik a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt segít a gyerekjogok megértésében, továbbá párbeszédeket kezdeményez az érintett felek között, kutatásokkal segít értelmezni és kézzelfoghatóbbá tenni a problémákat, valamint ajánlásokat tesz a kormány felé, és igyekszik nyomást gyakorolni.

Az UNICEF Magyar Bizottság hozta létre a bababarát kórház fogalmát és rendszeresen felszólal a szoptatás fontossága mellett. Ébresztő-óra néven indította el országos gyermekjogi edukációs programját, 4-12. osztályos tanulóknak. Továbbképzéseket tart a média munkatársai számára arról, hogyan lehet a gyerekeket érintő témákat úgy bemutatni, hogy a jogaik ne sérüljenek. A világon elsőként a magyar iroda fejlesztett ki olyan okostelefon alkalmazást, a HelpApp-et, amely erőszakos helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyerekeknek. Mindemellett pedig negyven éve folyamatosan dolgoznak azon, hogy a magyar adományok is hozzásegíthessék a világ legrosszabb helyzetben lévő gyerekeit egy szebb gyerekkorhoz.


További információ:

Romet-Balla Ágnes
Kommunikációs igazgató
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány


 
 
[ 1275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x