Kalandozások a boldogság rögös ösvényén
Címlap / Kultúra / Kalandozások a boldogság rögös ösvényén

>

Kalandozások a boldogság rögös ösvényén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Szeretnéd tudni, hogyan lehet boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tenni a családi életed? Te is a legjobbat akarod a gyermekednek? Szeretnél igazán jó szülő lenni? Emlékszem gyermekkoromban előfordult, hogy úgy éreztem a szüleim rám kényszerítenek valamit. Túl a kamaszkori lázadáson, felnőtt emberként leültem Apámmal beszélgetni. Szerencsés vagyok, Apám elfogadta, hogy közben felnőtt lettem és lebontotta azokat a falakat, amik amíg a gyerek kicsi, addig a szülő és közé állnak. Rég elfeledtük a mondatokat, amik úgy kezdődtek: "Még nem érted túl kicsi vagy". 

Lehetőségem nyílt arra, hogy felnőttként megismerjem az Apámat valójában, és arra is, hogy a felnőtt énemhez közel engedjem Őt. Katartikus élmény volt. Feltehettem a kérdéseket, amik nyomasztottak és a válaszok sorban érkeztek is. Végül meg kellett állapítanom, hogy nem mindig hozott jó döntés, de egy dolog vitathatatlan, hogy mindig a legjobbat akarta nekem. Tette ezt közben úgy, hogy pokoli rossz szülői minta után próbált minden, a szülei által elkövetett hibát kijavítani.

Minden vágyunk jó szülőnek, jó társnak lenni és boldog családban élni.

Azt hiszem a világ legnehezebb és legcsodálatosabb feladata szülőnek lenni. Talán ez az egyetlen olyan terület mindenki életében, ahol a legjobban akar teljesíteni, ahol mindenki a harmóniára törekszik. Egyszerre szeretnénk jó társa lenni a párunknak és jó szülője lenni gyermekünknek. Ez sokszor egyáltalán nem könnyű. Apámnak még nem állt rendelkezésére senki aki jó tanácsokat tudott volna neki adni. De a világ változik, tágul, kinyílik és végre szakemberek segítségére is számíthatunk. Engedd meg, hogy a Lélekpillangó gondozásában megjelenő Az új kezdet sorozatunk könyvét bemutassam Neked. Neked, aki biztosan a világ legjobb Édesanyja, Édesapja szeretnél lenni.

Induljunk el a boldogság rögös ösvényén.

Szalay Ádám nevét és arcát sok éve ismerjük, és elsőként talán még mindig a Napló jut eszünkbe be róla. Ádám tapasztalatait felhasználva egy pillanatig sem áll meg a fejlődésben. Amerikában képezte magát tovább, és jelenleg a Sikerkód vezető trénere. A Canfield tréningen elsajátított tudását alkalmazza saját életében. Valamint oktatja, hogy tudását, a sikerhez vezető út megismerését másoknak is átadhassa. Három csodás kislány édesapjaként, szerető férjként boldog családi életet él. Saját tapasztalatait is felhasználva a Kalandozások a boldogság rögös ösvényén című könyvében megosztja velünk gondolatait, tanácsait és felfedi előttünk a boldog családi élet titkait.

Ahol a családi harmónia megvan, ott minden stabil lábakon áll.

Mindennek az alapja a család. Ha a családmodell nem működik, felborul, akkor az egész rendszert a káosz és a bizonytalanság veszélye fenyegeti. Alappillérként tekintünk a rá, és a harmonikus békés, kiegyensúlyozott családi életre. A biztonság oltára ez. A fő problémát sok esetben az okozhatja, ha a szülők közül valamelyik átveszi az uralkodó szerepet. Ilyen esetben az ellentmondást nem tűrő, domináns, egyedül döntéseket hozó személy felborítja a családi békét. A gyermek, gyermekek elnyomás alá kerülnek, ami komoly problémákat okozhat. Sérül a lelki fejlődése, csökken a döntéshozó képessége, vagy épp ellenkezőleg folyamatos harcban fog állni a szüleivel. Képtelen lesz kiteljesedni, a saját fejlődési útját bejárni. Ez súlyos károkat fog okozni még felnőtt korában is. A gyermeket nem „húzni”, nem „tolni”, de még csak nem is „vonszolni” kell, hanem a kezét fogva mellette, vele együtt sétálni. Engedni hadd találja meg önmagát. Lépésről lépésre figyelni, hogy nyílik, virágzik ki a személyisége. Figyelni rá, meghallgatni és főleg a döntéseket közösen meghozni. Ebben rejlik a gyerek fejlődése és végül a kiteljesedésének a megélése. Mutathatunk utat neki. Feltárhatjuk előtte, hogy mennyi lehetőség van az életben. Segíthetünk, ha kereszteződéshez ér, bizonytalan. Adhatunk tanácsokat és számtalan útmutatást neki. De nem szabad uralkodni rajta, és nem szabad Tőle várni, hogy beteljesítse mindazt, amit mi szerettünk volna elérni az életünkben. Meg kell értenünk, hogy saját személyisége és saját útja van. Persze fogni kell mindig a kezét, éreztetni, hogy nincs egyedül, hogy számíthat ránk. De mikor eljön az idő, és elég bátor lesz, nekünk is elég bátornak kell lennünk, hogy elengedjük a kezét. Ha ezekre az apró részletekre figyelünk, sokat tehetünk a családunk harmonikus egységéért.
Nem könnyű a feladat, de nem is lehetetlen.

Szalay Ádám könyve ebben, és még sok hasonló, mindenkit érintő probléma megoldásában segíthet Neked, és azoknak, akik a legfontosabbak Neked: a Családodnak.


Limitált példányszámú könyveink megrendeléséhez kattints IDE


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 2259 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x