Jahnavi Harrison, Amala és Nadiya Darling, Kövi Szabolcs -...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Jahnavi Harrison, Amala és Nadiya Darling, Kövi Szabolcs - Kirtan for the Soul zenei est

>

Jahnavi Harrison, Amala és Nadiya Darling, Kövi Szabolcs - Kirtan for the Soul zenei est

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

Több kontinensen évek óta hódít a kírtan-jóga (eredetileg: kīrtan-yoga) kultusza. A mozgalom elérte hazánkat is, most pedig különleges fellépőkkel várnak Kírtan Jóga Estre a hónap utolsó péntekén. Te se maradj ki az élményből! 


Rendezvénynaptár
Mantra-meditáció

Guna-grahi, kirtanA meditáció a jóga természetes alkotóeleme. A hagyományos jógarendszerek épp oly gyakran alkalmaznak komplex meditációs technikákat, mint ülőhelyzeteket, mivel a test és az elme egészségének biztosításában mindkettő hasznos. A jógí figyelmét egy mantrára összpontosítja, ami állhat bizonyos szanszkrit szótagokból vagy Isten neveiből. Ezzel lecsendesíti elméjét, és egy adott pontra rögzíti a figyelmét.

A mantrákat vagy szent hangokat arra használják, hogy a lét érzéki, mentális és intellektuális szintjén áthatolva tisztulást és spirituális megvilágosodást hozzanak.

A különböző – különösen a szanszkrit – betűk hangjairól kimutatták, hogy hatást fejtenek ki a mantrázó és a mantrát halló személy elméjére, értelmére és hallóidegeire. A védikus iratok szerint tehát a hang a magasabb – lelki – tudat elérésének elsődleges eszköze.

A vaisnava szentírások a mantrák közül főként Isten neveit ajánlják, mivel azok különösen hatékonyak ebben a világkorszakban.

A Védák elmagyarázzák továbbá, hogy ahogyan egy alvó embert felébreszthetünk azzal, hogy hangot adunk ki vagy a nevén szólítjuk, úgy saját magunkat is felébreszthetjük feltételekhez kötött, anyagi szendergésünkből azzal, hogy kiejtjük Isten nevét.
A világ legnagyobb vallási tradíciói egyetértenek abban, hogy megvilágosodni és a feltételekhez kötött anyagi létből kiszabadulni Isten nevének éneklésével lehet.Kírtan-jóga

Kírtan Jóga Est az Experidanceben

A kírtan-jóga immár hazánkban is több helyen elérhető, hiszen Gunagrahi minden erejét és idejét e tudománynak szenteli. Évek hosszú sora óta a zene és a jóga kapcsolatának él, CD-i sok száz példányban keltek el országszerte.

Gunagrahi és a Kirtan for the Soul ezúttal különleges zenei élményre invitál, külföldi és magyar vendégművészekkel szeretné még teljesebbé tenné az estet. Szeptember 25-én 19 órától Jahnavi Harrison, Amala Purana Darling és Nadiya Bihari Darling nemzetközileg elismert kírtan énekesek lesznek vendégei kírtan-jóga programján. A fellépőket Kövi Szabolcs fuvolaművész kíséri. Ezt az estet valóban nem éri meg kihagyni! jegyek elővételben már kaphatók.


Indiai hangszerekkel kísért, zenés mantra-meditációs est.

Fellép Guna-grahi & theúttal Kirtan for the Soul és vendégei:
– Jahnavi Harrison (UK)
– Amala Purana Darling & Nadiya Bihari Darling (UK)
– Kövi Szabolcs fuvolaművész

Jegyek:
– elővételben: 1.500 Ft
– helyszínen: 1.900 Ft

A jegyvásárlási lehetőségről és a koncertről hamarosan bővebb információ olvasható itt>>

Időpont: 2015. szeptember 25. 19 óra
Helyszín: Experidance Ház
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19.
http://kirtanjoga.hu/ 
 
[ 1226 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x