Gyerünk ki a szabadba! 5+1 tipp az önfeledt piknikezéshez...
Címlap / Kultúra / Gyerünk ki a szabadba! 5+1 tipp az önfeledt piknikezéshez

>

Gyerünk ki a szabadba! 5+1 tipp az önfeledt piknikezéshez

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-25

Szeptembertől sokan hanyagolni kezdik a szabadtéri programokat, pedig a kirándulással egybekötött piknikezés a kora őszi napokon is az egyik legüdítőbb program, amelyet tavasztól őszig bátran űzhetünk. Most, hogy újra szép az idő itt az ideje, hogy elővegyük a piknikes kosarat, és útra keljünk. Néhány kulcsfontosságú tippet azonban érdemes megfogadni a zökkenőmentes és emlékezetes szabadtéri étkezéshez.  


Rendezvénynaptár
1. Nem a Maszat-hegy az úticélunk

Kerüljük azokat az ételeket, amelyek csak körülményesen szállíthatók, ráadásul az elfogyasztásuk is macerás. Könnyen belátható, hogy például fagyival tervezni nem jó ötlet, amikor akár órákat is eltölthetünk a forró napon. Érthető okokból ezúttal a nagymama vajas-krémes süteménye sem éppen telitalálat, ugyanakkor jó választás lehet egy házi csokis keksz vagy brownie.

2. Ügyeljünk a rázkódásmentes szállításra!

Egyértelműen az egyik legfontosabb kérdés, amiről gondoskodni kell, hogy az ételek könnyedén szállíthatóak legyenek, és ne is szakítsák le a derekunkat szállítás közben. Ha sok főre tervezünk, érdemes kerülnünk a masszív porcelánedényeket, hiszen manapság már nagyon látványos készleteket is lehet kapni akár műanyagból is. Ugyanakkor ne feledkezzünk el olyan nélkülözhetetlen kellékekről sem, mint a dugóhúzó vagy a konzervnyitó.

3. Keveset, de finomat!

Nem kell egy nyolcfogásos ebédet prezentálni, de amit csinálunk, az legyen különleges, gondosan elkészített étel. Ebben egy-egy „piknikbiztos” recept sokat segíthet, és könnyen az egész társaság kedvencévé válhat.


 

4. Csakis piknikhez variált fogásokkal!

A kosárba készített elemózsia legyen ízletes, ám mégis könnyen tálalható. Változatos, szemet, és szívet gyönyörködtető fogásokban érdemes gondolkodnunk. Olyan ételekkel gondoskodhatunk erről, mint például egy lágy grillezett sajtnyárs, egy egzotikus csirkés szendvics currykrémmel, vagy éppen egy isteni füstölt pisztrángsaláta snidlinges sajtkrémmel. A TV Paprikán nem régiben indult „Piknik” című sorozat fiatal műsorvezetői ezeket és ezekhez hasonló fogásokat mutatnak be a nézőknek minden hétköznap 20:45-től.

5. Üdítő, mint jégakku

Indulás előtt az üdítőt és ásványvizet érdemes néhány órára fagyasztóba tenni, míg legalább részlegesen megfagy. Így tovább marad kellemesen hűvös, és romlandó ételeink számára még jégakkuként is szolgálhat.

+1 Az evésen túl is élmény

A piknik élménye sokkal több egyszerű szabadtéri evés-ivásnál. Vigyünk tehát magunkkal egyéb, a kikapcsolódáshoz elengedhetetlen dolgokat. Egy jó könyvből, verseskötetből felolvasva, szabadtéren is gyakorolható társasjátékokkal foglalatoskodva repülnek az órák és biztosan nem fogyunk ki a beszédtémákból sem.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x