HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-19
Címlap / Kultúra / Az olvasás kultúrája napjainkban

Az olvasás kultúrája napjainkban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-19

A mai rohanó világban a legcsodálatosabb ajándék számunkra, a lehetőség, hogy agyunk kikapcsolódhasson és eközben élményekhez, új információkhoz jusson, az olvasás. Ennek szeretetét nem lehet erőltetni senkivel, hisz ez olyan, mint a levegővétel, vagy épp az evés, ivás. Szomjazzuk az információt és minden olvasás alkalmával magunkba is szívunk belőle bőven, miközben agyunk arra az egy tevékenységre összpontosít. De hogyan is olvasunk manapság?  

 


Könyvek az elektronikus világban

Érdekes volt számomra, amikor először vettem kezembe az új e-book szerkezetemet. Több könyvet tudtam vinni magammal egyszerre, ami nagyszerű annak, aki hosszabb útra készül, és lehetősége nyílik több könyvet kiolvasni, így nem kell cipelnie a köteteket. A praktikussága ellenére az élmény számomra nem volt azonos, ugyanis amikor a könyvem vége felé járok, már megtervezem mi lesz a következő, amit olvasni fogok. Egészen más ráhangolódni az új témára legyen az ezotéria vagy épp egy regény, hogy a kezembe veszem, és szinte magával ragadja a képzeletem a könyv illatos lapja.

Miért jó mégis online maradni?

A válasz gyorsaságban rejlik. Hiszen ahhoz, hogy a lendületünk megmaradjon tartanunk kell a lépést a világunkkal, ami állandóan változik. Információra pedig folyamatosan szükségünk van. Amennyiben csak egy apró dolgot szeretnék kiemelni, sokan naponta megnézzük a horoszkópunkat, hogy megtudjuk aznap mire számíthatunk, vagy épp az időjárást, hogy mit vegyünk fel mielőtt elindulunk.
Munkánkhoz, tanulmányainkhoz is hasznos segítség. Sőt lelki fejlődésünkhöz is rengeteg építő jellegű olvasmányt, cikket találhatunk.


Az olvasás szeretetét sokan szüleinktől kaptuk, valójában nem is tudatosan, de azzal, hogy a történeteket maguk olvasták fel esténként, irányt adtak a jövőre nézve. Biztonságot, és egy saját kis világot teremtve, amivel kizárható minden, ami valós. A mesékből aztán a regények világába csöppenhettünk, és a kötelező olvasmányok kihívásaival nézhetünk szembe. Néhány évvel ezelőtt, egy költészetnapi műsor meghívott szereplőjeként a közönség soraiban ülő tizenévesekkel kommunikáltam, hogy ki mit olvas éppen. Nagyon sokan tették fel a kezüket, aminek nagyon örültem, mert a köztudatban az él, hogy a mai fiatalok nem olvasnak. Azonban a kérdésemre néhányan a kötelező olvasmányuk címét adták válaszul.  - Jó-jó! – mondtam – Hát azt kötelező! – viszont a körünkben lévő irodalom tanárnő helyre tette bennem a dolgot. A gyerekek nagy része nem veszi a kezébe a kötelező olvasmányokat, mivel annak nyelvezete már nehezen emészthető számukra, vagy éppen nem is fiataloknak való. Dicséretes, ha ezek után mégis elolvassák.

Divat az olvasás!

Mi sem bizonyítja jobban, mint a fotók egy-egy képmegosztó portálon. Számos olyan fotó készül és kerül megosztásra, ami valamilyen kellemes helyszínen készült az éppen aktuálisan olvasott könyvünkről és a nélkülözhetetlen bögre kávénkról. Vajon a kettő miért is kerül oly sokszor egy képre? Talán azért, mert este ágyunkban is kései órákig olvasunk, és másnap kávéval próbáljuk éberségre bírni magunkat? Vagy a kávé élvezetét kötjük össze a másik élményhez, ami teljes kikapcsolódást nyújt számunkra? Egy biztos, amíg van olvasó addig az íróknak is van miért írni, ez a tökéletes szimbiózis. Az olvasás luxusát pedig mindenki megérdemli.
 
Kádár Valéria


 
 
[9715]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x