Támadás a Word ellen
Címlap / Kultúra / Támadás a Word ellen

>

Támadás a Word ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-24

Az Eset egyedülálló védelmet kínál a Microsoft Word sérülékenységét kihasználó nulladik napi támadás új, a jövőben megjelenő változataival szemben is. A trójai eredetileg fókuszált támadást hajtott  


Rendezvénynaptár
Az Eset egyedülálló védelmet kínál a Microsoft Word sérülékenységét kihasználó nulladik napi támadás új, a jövőben megjelenő változataival szemben is. A trójai eredetileg fókuszált támadást hajtott végre néhány meghatározott szervezet ellen, de a variánsok megjelenésével a világméretű terjedés sem kizárt.

A Microsoft várhatóan csak június 13.-án adja ki a Microsoft Word XP és a Microsoft Word 2003 sérülékenységét megszüntető hivatalos javítást, addig a felhasználókat kizárólag a vírusirtó szoftverek védelmezhetik meg a néhány nappal ezelőtt felbukkant nulladik napi támadással szemben. A Win32/Exploit.MSWord.Smtag Trojan, illetve Trojan.Mdropper.H néven ismert kórokozó e-mailben terjed.


Ha a felhasználó megnyitja a levélhez csatolt Word dokumentumot, a kártevő keresztülhatolva a rendszeren egy hátsó ajtót telepíthet, ami lehetővé teszi a támadó számára, hogy rendszerinformációkat gyűjtsön be a fertőzött számítógépről, és távolról vezérelje a fertőzött rendszert.

A kórokozó jelenleg ismert változata ugyan csak néhány meghatározott szervezet informatikai rendszerének határain bukkant fel, de a különböző variánsok várható megjelenése után szélesebb körű támadási hullámra is lehet számítani. Az Eset szakértői arra figyelmeztetnek, hogy megismétlődhetnek a Microsoft Windows Metafile sérülékenységének tavaly decemberi felfedezését követően lezajlott események. Ekkor a hiba ismertté válását követő néhány napon belül tömegesen jelentek olyan fertőzött e-mailek, melyek célja az volt, hogy a felhasználók gépeire reklám- és kémprogramok, illetve más kártékony kódok telepítését készítsék elő.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1314 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x