Busszal nyaralunk - túléljük?
Címlap / Kultúra / Busszal nyaralunk - túléljük?

>

Busszal nyaralunk - túléljük?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-23

Nemrég volt szerencsém buszos úttal a tengerhez utazni 25 órán át oda és ugyanennyit vissza, így abszolút elsőkézből és friss tapasztalatból mesélem el, mit tanácsos magunkkal vinni egy-egy hosszabb buszos utazásra és hogyan tehetjük elviselhetőbbé a hosszú utat. 

Még nincs vége a nyárnak, sőt jön az utószezon is, aki még utazás előtt áll, gondoskodhat a kényelméről.

Mit vigyünk magunkkal a buszra?

Elsősorban egy barátot/barátnőt. Mert közösen utazni jó, az új élményeket is jó ha megoszthatjuk egymással. Azon kívül kölcsönadja neked azt, amit otthon felejtettél, megosztja veled az ételét, beszélgethettek és még a vállára is rádőlhetsz alvás közben.Rendben, nézzük a listát:
  • Nyakpárna. Nekem egy műanyag felfújható U-alakú párnám van, ami kellemes tapintású pamuttokba helyezhető. Így nemcsak a buszon, de akár a vízben is használható, ha kivesszük a műanyag részt. Jobbnak találom ezt, mint az egyszerű kispárnát, mert állítható a mérete és oldalt is támasztja a fejet.
  • Étel. A pihenőhelyeken általában csak „műanyag” ételeket árulnak. Ha csomagolunk az útra pár szendvicset, nem szorulunk rá csokikra, kekszekre és társaikra, amik valójában nem laktatnak. Hűtőtáskában, vagy hőtartó szatyorban nem romlanak meg hosszú úton sem az otthon készített ételek.
  • Ital. Bizony inni is kell, ne feledkezzünk meg utazás közben sem a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról!
  • Kis takaró. A buszon töltött éjszaka elkel a finom, puha takaró és segíti az alvásunkat is, ha nem engedjük kihűlni a testünket – bár buszon aludni valóban kihívás. Alternatívaként egy könnyű, bő kardigán is jól jöhet.
  • Füldugó. Ha aludni szeretnénk vagy csendre vágyunk, különösen jó szolgálatot tehet – én örültem volna, ha viszek magammal. Ugyanis szórakoztatásképpen videófilmeket játszanak a buszon, amik általában hangosak és nem is biztos, hogy érdekelnek, így a füldugó segítségével valamelyest ki lehet kapcsolni a külvilágot.
  • Saját szórakoztató eszköz. Pld. iPod, MP3 lejátszó, vagy egyéb. Fülhallgatóval esélyünk van a saját kedvenceinket hallgatni. És persze könyv, újság, ki mit szeret.
  • WC papír. Sajnos a beiktatott pihenőhelyeken ritkán akad már wc papír, így mindig jól jön ha van sajátunk.
  • Kézfertőtlenítő és szájfrissítő. A hosszú út alatt már az is frissítőleg hat, ha megmoshatjuk a kezünket, arcunkat. Lehet kapni nedves kendő formájában ilyen termékeket és zselés folyadék formájában is. Szájfrissítésre jó, ha kéznél van a fogkrémünk és fogkefénk, de ha épp nem vagyunk pihenőhelyen, akkor egy pár szem tic-tac is üdítően hat.
  • Laza zokni és könnyen le/felvehető papucs vagy cipő. Hosszú ülésnél hajlamosak a lábak vizesedni, a bokák bedagadni, így a vérkeringésünkre is ügyelni kell. Ne legyen semmi, ami elszorítja a lábunkat.
  • Derékpárna. Megfelelően megtámasztott gerinccel sokkal kevésbé vagyunk fáradékonyak, érdemes nem belesüppedni az amúgy sem túl ergonomikus ülésekbe. Inkább vigyünk egy kispárnát vagy direkt erre a célra gyártott derékpárnát támasznak. Derekunk és gerincünk meghálálja a gondoskodást.


Ha tehetjük, minden pihenőhelyen szálljunk le, szívjunk friss levegőt és mozogjunk, tornázzunk kicsit. Váll- és karkörzések, törzsdöntések és hajlítások életet visznek a sok ülésben elgémberedett testrészeinkbe. Menet közben is érdemes a lábfejünket tornáztatni, és gyakorta felállni.
   
Elmondhatom, hogy bár egy ilyen hosszú buszutazás fárasztó, de ha az alapvető kényelmi eszközeinket visszük és mozgunk, amikor csak tudunk, akkor kibírható, ráadásul megérkezés után egy órával már nem is emlékszünk a kényelmetlenségekre, ha a figyelmünket a megérkezés, illetve hazaérkezés örömének szenteljük.

Kényelmes és kellemes utazást kívánok!

Tara

Képek:
piqs.de: Ewa - ein anderer Blickwinkel
piqs.de: Zed - Nur Busfahren ist billiger
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 15376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x