Az egészséges emésztés 10 pontja
Címlap / Kütyü és tudomány / Az egészséges emésztés 10 pontja

Az egészséges emésztés 10 pontja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Nem lehet elégszer elmondani! Az emésztés olyan, akár az óramű. Tökéletes, de ha valami galiba történik, akkor az egész rendszer borulhat. Mi kell az egészséges emésztéshez? 10 pont, könnyen érthető, tartható. Nyomtasd ki és tedd el! 

1. Egyen gyakrabban kisebb mennyiséget, de az elfogyasztott étel energiatartalma ne legyen több! Étkezzen naponta lehetőleg ötször a 2-3 helyett!

2. Fogyasszon kellő mennyiségű rostot: egyen mind az öt étkezéshez zöldséget vagy gyümölcsöt, valamint több teljes őrlésű lisztet tartalmazó, vagy hüvelyesekből készített ételt!

3. Egyen több halat: lehetőleg hetente három - ötször fogyasszon halat!

4. Fogyasszon kevesebb zsírt, zsírban és olajban sütött ételeket!

5. Egyen (minden nap) fermentált tejtermékeket, különösen olyan probiotikus termékeket, amelyek emésztőrendszerre kifejtett jótékony hatása bizonyított!

6. Lehetőleg kevésbé zsíros húsokat válasszon, mint például csirkét (bőr nélkül), pulykát, nyulat, esetleg sovány marha-, sertés-, vagy bárányhúst!

7. Igyon több folyadékot, legalább 2 litert naponta, és fogyasszon kevesebb koffeintartalmú, alkoholos és cukrozott italt!

8. Étkezzen nyugodt körülmények között, és lassan, alaposan rágjon meg minden falatot!

9. Mozogjon rendszeresen, és lehetőleg mellőzze a dohányzást!

10. Törekedjen az ideális testsúly kialakítására és megtartására, a túlsúllyal élőknél gyakrabban fordul elő emésztőrendszeri panasz!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x