Costner és Cruise kedvenc sportja - ettől sikeresek és boldogok!...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Costner és Cruise kedvenc sportja - ettől sikeresek és boldogok! Tudod mi ez?

Costner és Cruise kedvenc sportja - ettől sikeresek és boldogok! Tudod mi ez?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

A rendszeres sport jót tesz az egészségnek, növeli az állóképességet, fitten tart, és az idegrendszer számára is hasznos. Ha hosszú életet akarsz, és persze egészségeset is, mindenkép érdemes sportolni valamit, azonban nem mindegy, hogy mit. Azt amit Tom Cruise! 


Rendezvénynaptár

Gondoltad volna, hogy a legegészségesebb sport a golf? 
Persze szexi is, hiszen Kevin Costner (a Fejjel a falnak című filmben) golfozás közben csöcsörészte  agyon Rene Russo-t. Az úri játék a svéd Karolinska Intézetben végzett kutatások szerint akár öt évvel is meghosszabbíthatja a sportos életmódot folytatók földi pályafutását, ám ami sokkal fontosabb, hogy ezt a hosszú életet egészségessé és boldoggá is teszi. Hogy mi a titka? Nagyon egyszerű. A sport általában valamilyen mozgásformát takar, általában fárasztó, és kötött formában. Az élet meghosszabbításához ez is elég – ha nem visszük túlzásba – ám a golf tud valamit, amit a többi sport nem.

HarmoNet tipp: Fuss, ha kedves az értelmed! 

Így az extra 5 éven felül sok egyebet is nyerünk, nézzük, mit!

  1. A golfot nem egy fülledt, barátságtalan teremben játsszák, hanem gyönyörű, természetes környezetben, így egyszerre sport, kirándulás és mély kapcsolat fákkal, tavakkal, virágokkal.
  2. A golfozó rengeteget mozog, akár 7 kilométert is legyalogol egy parti alkalmával, ám ezt kényelmesen sportos tempóban, és nem úgy, hogy közben kiköpi a tüdejét.
  3. A hosszú kilométerekre ráadásul idő is van bőven, 4-5 óra alatt zajlik le a játszma. Ennyi időt tölt el a játékos a természetben, intenzíven, ám nem gyilkos tempóban mozogva. Ez már önmagában is fantasztikus hatással van az emberi szervezetre, oldódik a stressz, a tüdő friss levegőhöz jut, a növények elvezetik a negatív energiákat.
  4. További előnye a golfnak, hogy társas játék (persze lehet egyedül is, ha inkább a természetben szeretnénk elmerülni, ekkor inkább egy aktív meditációhoz hasonlít). A többi csoportos sporttól eltérően itt van idő és lehetőség arra, hogy elmélyült vagy vidám társalgást folytassunk a többiekkel, ezért szellemi felfrissülésre is számíthatnak a golf szerelmesei. A barátokkal eltöltött órák igazi gyógyír a rohanó modern társadalom betegségeire, ahol a felszínes kapcsolatokat és túlpörgetett életmódot szervezetünk és lelkünk is nagyon hamar megsínyli.

És most jön a legfontosabb: a legtöbb sporttal ellentétben golfozni életünk végéig lehet, ebből a játékból nem lehet kiöregedni, sőt, a tapasztalt vén rókák itt ugyancsak megszorongathatják fiatal társaikat, és ez a kettős sikerélmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idős emberek is jókedvűek, lelkileg egészségesek maradnak, és fontosnak érezhetik magukat. A játék nagy koncentrációs képességet is igényel, így alkalmas a szellemi erőnlét megtartására, és aki amúgy már a sarki közértbe sem menne el, mondván öreg és fáradt, kedvenc időtöltése közben észrevétlenül sétál hatalmas távokat anélkül, hogy ebbe belefáradna.

Aki golfozik, csak sikeres ember lehet!
Összességében a golf mind a fizikai, mind a szellemi, mind a lelki egészség megőrzése szempontjából első rangú választás. A kutatók még egy fontos ismérvére felhívják a figyelmet: a társadalmi kapcsolatok ápolásával – amire a játék kifejezetten alkalmas – számos szociális problémát lehet(ne) megoldani, megelőzni. Azok, akik rendszeresen golfoznak, nem csak azért sikeres emberek, mert eleve gazdagok, vagy remek kapcsolatokkal rendelkeznek – mint általában a golfozók úri közönsége – hanem azért is, mert a golf révén ki tudják építeni, és rendszeresen ápolni is képesek baráti és üzleti kapcsolataikat, mindezt kötetlen, vidám, sportos és egészséges formában.

Ezek a tények játszanak közre abban, hogy a golfot a világ legegészségesebb sportjának választották. Érdemes kipróbálni!
 
 
[ 1063 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x