Ihat-e a kismama szilveszterkor? Megdöbbentő tények!
Címlap / Kütyü és tudomány / Ihat-e a kismama szilveszterkor? Megdöbbentő tények!

Ihat-e a kismama szilveszterkor? Megdöbbentő tények!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

A terhesség alatti alkoholfogyasztás károsíthatja a fehérállományt a magzat homlok- és haléntéklebenyében, amelyek fontos szerepet játszanak a cselekvések végrehajtásában és a vizuális feldolgozásban. 

"Az agyi fehérállományt idegkötegek alkotják, amelyek az agy területei között továbbítják az információt" - magyarázta Susanna L. Fryer, a San Diego Állami Egyetem Öröklött Viselkedészavarok Központjának kutatója. "A fehérállomány épsége szükséges a hatékony megismeréshez. Így a felfedezés, hogy a terhesség alatti alkoholfogyasztás összefügg a magzat fehérállományának károsodásával, segíthet megérteni a magzati alkohol szindrómával kapcsolatos kognitív és magatartásbeli problémákat."

Fryer és munkatársai egy speciális MRI készülékkel vizsgálta 27, 8 és 18 év közötti gyermek agyának fehérállományát, 15 résztvevő anyja sokat ivott a terhesség során. Náluk a vizsgálat az idegrostok károsodását mutatta ki, míg az agy mérete nem mutatott számottevő eltérést. Fryer elmondta, hogy hasonló agykárosodások és magatartásbeli problémák jöhetnek létre terhesség alatti alkoholfogyasztás miatt, függetlenül attól, kialakulnak-e a jellegzetes külső jegyek (arcdeformitások, növekedésbeli elmaradás).

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3198 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x