Káros-e a mobilod a szemedre?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Káros-e a mobilod a szemedre?

Káros-e a mobilod a szemedre?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Habár nincs közvetlen összefüggés a rádióhullámok és a DNS rákot okozó károsodása között, a tanulmányok megvizsgálták, lehetséges-e, hogy összefüggésben van a mobiltelefon használata a szem melanómájával. 


Rendezvénynaptár
A mobiltelefon használata nincs összefüggésben a szem melanómájával - jelentették a kutatók kedden.
Habár nincs közvetlen összefüggés a rádióhullámok és a DNS rákot okozó károsodása között, a tanulmányok megvizsgálták, lehetséges-e, hogy összefüggésben van a mobiltelefon használata a szem melanómájával, a Journal of the National Cancer Institute online kiadásában.

Andreas Stang, a Halle-Wittenbergben található Martin-Luther-Egyetemről munkatársaival megvizsgálta a mobiltelefon-használat és a szemben kialakult melanóma kockázatának összefüggését 459 betegnél és 1194 kontrollszemélynél. A kontrollszemélyeket a hétköznapi emberek közül válogatták ki, köztük a szemklinikák pácienseivel és a betegek testvéreivel. A résztvevőket annak alapján osztották csoportokra, hogy mennyi időt töltenek telefonálással.

Nem mutatkozott statisztikailag szignifikáns összefüggés a maximum 10 éve tartó telefonhasználat és szem melanómája között. "Végeredményben nem tapasztaltunk emelkedett kockázatot a rendszeres mobiltelefon-használók között Németországban, ahol a mobiltelefonok az 1990-es évek elején jelentek meg." -írták a szerzők.

Medipress 
 
[ 935 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x