Önkényesen változtatnak a dohányáruk tartalmán!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Önkényesen változtatnak a dohányáruk tartalmán!

Önkényesen változtatnak a dohányáruk tartalmán!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

A dohánygyárak folyamatosan változtatják termékeik kinézetét és összetevőit, akkor is, ha ezekkel a változtatásokkal megszegik az egyes termékek módosítására vonatkozó szabályokat és irányelveket - állítják a Harvard Egyetem Közegészségügyi Iskolájának kutatói. 


Rendezvénynaptár

 Az eredmények szerint a vásárlókat egyáltalán nem tájékoztatják az esetleges változtatásokról, így egy márkahű vásárló lehet, hogy már teljesen más dohányterméket szív most, mint pár évvel ezelőtt.

A Dohányzási Kutató Program igazgatója Greg Connolly és Geoffrey Ferris Wayne, az egyetem kutatója vizsgálataik során az utóbbi tíz évben az egyes dohányipari termékek összetételében és kinézetében történt változásokat vették górcső alá.

"Az eredmények időnként igen meglepőek voltak - írják a kutatók - A gyártók sokszor a felhasznált nikotin mennyiségét, az ízt és a káros anyagok mennyiségét is módosították, mindezt legtöbbször a vásárlók tudta nélkül."

A vizsgálatok szerint egyes gyárak édes ízzel tették a fiatalok számára még vonzóbbá a dohánytermékeket, mindezt persze a vásárlók tudta nélkül. "A legjobb megoldás az ilyen esetek elkerülésére az lenne, ha a termékeket minden módosítás előtt benyújtanák az Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatalnak (FDA), ahol szakértők döntenék el, hogy az adott változtatás engedélyezhető vagy nem."

Medipress

 
 
 
[ 799 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x